Leerroute
Post & Pakket

Je hebt ze vast weleens voorbij zien rijden in jouw woonplaats: onze postbezorgers van Business Post West-Brabant of de pakketbezorgers die namens WVS voor PostNL aan de slag zijn. We zijn samen met zo’n 160 collega’s al ruim 18 jaar een belangrijke speler in deze branche. Neem deel aan onze leerroute Post & Pakket en word ook een echte bezorgpro!

Jouw kansen

Vaardigheden
Tijdens de leerroute Post & Pakket ontwikkel jij je in het vakgebied én als werknemer. Beide heb je nodig om succesvol te kunnen zijn in een baan in deze sector. Je leert allerlei vakvaardigheden, zoals post en pakketten sorteren, laden, lossen en bezorgen. Maar ook bezorgroutes inplannen, contact met klanten aangaan en werken met professionele verzendsystemen. Verder werk je aan je werknemersvaardigheden. Denk hierbij aan tijdsplanning, communicatie, flexibiliteit, samenwerken en zelfstandigheid.
Certificaten en diploma's
Als je jouw ontwikkeltraject bij de leerroute Post & Pakket goed en gemotiveerd doorloopt, kom je in aanmerking voor een landelijk erkende mbo-praktijkverklaring Post & Pakket.
Mogelijkheden
De post- & pakketbranche in Nederland groeit enorm. Daarom is er veel vraag naar gemotiveerde vakmensen. Onze leerroute Post & Pakket bereidt je daar perfect op voor. Doorloop jij jouw ontwikkeltraject helemaal, ben je arbeidsfit en wil je aan de slag in deze sector? Dan stellen we je graag voor aan professionele post- & pakketbedrijven uit ons netwerk. Heb je wat extra ondersteuning in werk nodig, dan kun je ervoor kiezen om je ontwikkeltraject bij ons te verlengen. Of je gaat aan de slag als collega bij WVS Diensten en Business Post West-Brabant.
Hicham

“Ik wist toen ik begon natuurlijk niks over post, maar in korte tijd heb ik zoveel geleerd. Best spannend, maar het ging heel goed.”

Leerroute Post & Pakket

Praktische informatie

Locatie

Roosendaal en/of Breda.

Werktijden

Minimaal 20-24 uur per week. In overleg in te vullen op maandag tot en met zaterdag tussen 05.00 uur en 12.00 uur of tussen 10.00 uur en 18.00 uur (voor Pakket), en tussen 08.00 uur en 18.30 uur (voor Post).

Taal

Nederlands.

Werkvorm

Zowel individueel als in groepsverband.

Voorwaarden

Je bent in staat om te fietsen, lopen en (licht) tillen. Ook heb je een goede persoonlijke hygiëne.

Benodigdheden

Van WVS krijg je veiligheidsschoenen en bedrijfskleding. Je moet zelf een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) meenemen.

Meer weten over de leerroute Post & Pakket?

Onze trajectbegeleider beantwoordt je vragen graag!
Peter Helmink