Het is je vast niet ontgaan: sinds 2015 is de Participatiewet van kracht. Met de komst van deze wet hebben gemeenten extra taken en verantwoordelijkheden gekregen. Denk aan het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar regulier werk. Werk jij bij een gemeente en heb je deze begeleiding in jouw takenpakket? Wij kunnen je helpen!

Maak kennis met arbeidsontwikkeling

WVS is een leerwerkbedrijf in de regio West-Brabant. Sinds jaar en dag zijn wij gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We staan niet alleen mensen met een (arbeids)beperking bij in hun zoektocht naar een reguliere baan, maar we geven ook advies en begeleiding aan werkgevers en gemeenten. Onze afdeling Arbeidsontwikkeling maakt hierbij gebruik van legio diensten en instrumenten. Zo kunnen wij werkgevers en gemeenten onder andere ondersteunen met een loonwaardebepaling Talent6.

Loonwaardebepaling Talent6

Wil je de loonwaarde laten bepalen van een medewerker die aan de slag is gegaan bij een werkgever, maar mogelijk niet zelfstandig het wettelijk minimumloon kan verdienen? Dan biedt onze loonwaardebepaling Talent6 uitkomst. Deze bepaling neemt zo’n vijf uur in beslag en bestaat onder andere uit een dossieronderzoek, werkplekobservatie en interview met de werkgever. Het resultaat: een rapport dat inzicht geeft in de loonwaarde van de medewerker.

Werkprestatie en basiscompetenties

In het eerste deel van de loonwaardebepaling meten we de werkprestatie van de medewerker. Hierbij maken we gebruik van de pijlers Tempo, Kwaliteit en Inzetbaarheid. Deze zetten we daarna af tegen de normprestatie en het normloon. Vervolgens gebruiken we in het tweede deel Talent6; een competentiemodel met zes basiscompetenties werknemersvaardigheden. Dit onderdeel is gericht op het beschrijven van het gedrag en de ontwikkeling van de medewerker. Gezamenlijk geven deze methoden inzicht in wat mensen wél kunnen. Het sluit daardoor aan bij nieuwere vormen van personeelsbeleid en is ook bijzonder goed te gebruiken bij functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de diensten van onze afdeling Arbeidsontwikkeling? Of wil je direct een loonwaardebepaling laten uitvoeren voor een medewerker? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag over de mogelijkheden.

TOP