Blog jubileum

Wist je dat wij in één jaar maar liefst 2 mensen 50 jaar in dienst hebben? Johan Sebregts, hoofd DIV (Documentaire Informatie Voorziening) bij WVS, ziet deze bijzondere momenten jaarlijks voorbij komen. Johan sluit geregeld aan bij de jubilarissenviering. Met zijn jarenlange ervaring en kennis vertelt hij: “Iedere viering is een bijzonder moment. Collega’s zijn heel trots en dat merk je doordat zij graag hun werkplek aan familie en vrienden laten zien.”

Johan werkt inmiddels 33 jaar bij WVS. Hij is begonnen als medewerker DIV en is inmiddels Hoofd DIV. Als archivaris weet Johan als geen ander hoe je archieven veilig bewaard en geordend houdt. Lachend vertelt Johan: “Mensen denken altijd dat mijn werk saai is maar mijn werk is eigenlijk heel uitdagend en divers. Alles moet gearchiveerd worden en dat vereist concentratie en een kritische blik. Stukken over beleidsvorming, gebruikte relatiegeschenken en foto’s van jubilarissenvieringen, alles komt voorbij.”

Groeien en ontwikkelen op eigen tempo

Zelf vindt Johan het ook nog steeds bijzonder dat mensen vaak lang in dienst zijn bij WVS. Hij is daarom ook graag betrokken bij de vieringen. “WVS is een belangrijke werkgever voor mensen. Wij bieden werk wat de meeste collega’s bij ons, bij veel organisaties op de reguliere arbeidsmarkt niet kunnen vinden. Er is vaak genoeg keuze in werk maar niet uit het aantal bedrijven waar je terecht kunt. Bij WVS groei en ontwikkel jij je op je eigen tempo én binnen je eigen mogelijkheden door. En als je het naar je zin hebt blijf je graag bij dezelfde werkgever werken.”

Johan gelooft dat werken juist heel waardevol is. Zo zegt hij: “Je hebt altijd mensen die gaan werken omdat zij moeten maar je hebt nog veel meer mensen die juist willen. Als je werkt heb je sociale contacten en voel je je gewaardeerd. Je wordt écht ergens verwacht en je kunt laten zien wat je kan. Ondanks de tevredenheid denk ik wel dat het aantal jubilarissen zal afnemen. De daling is een landelijke trend en ook bij WVS zal dat het geval zijn. Ook door de versteviging van WVS Academie zullen kandidaten na hun traject nog sneller instromen op externe locaties of bij andere werkgevers terecht komen in plaats van dat zij bij WVS in dienst treden.”

50 dienstjaren

Voor nu zet Johan zich nog met veel enthousiasme in bij de vieringen. “Vorige week hebben we nog een jubileumviering gehad. 6 collega’s waren 12,5 jaar in dienst, één 25 jaar, 10 waren 40 jaar in dienst en maar liefst één collega was al 50 jaar in dienst! En weet je wat ik het meest waardevol vindt? Iedereen krijgt een eigen fotoalbum met foto’s waar alleen de jubilaris op staat met zijn familie en/of vrienden. Ik zal zelf geen 50 dienstjaren behalen maar ik vind het gaaf dat ik ze wel heb mee mogen maken!”

Recente berichten