Deomee mte de Weke vna deAlfbaetiserng

||

Oei, dat is je vast niet helemaal duidelijk hè? Mooi, dan hebben we wel meteen je aandacht voor laaggeletterdheid! Want voor ruim 2,5 miljoen Nederlandse volwassenen is lezen, schrijven en/of rekenen nog steeds heel erg lastig. Komende week start de landelijke Week van de Alfabetisering (9 t/m 15 september) en WVS doet mee!

Maatschappelijk probleem

Als iemand niet kan lezen, schrijven en/of rekenen, noemen we dat ‘analfabetisme’. Mensen die slecht kunnen lezen, schrijven of rekenen, vallen in de categorie ‘laaggeletterd’. Die laatste groep mensen is behoorlijk onzichtbaar, maar de impact die laaggeletterdheid heeft op het leven van mensen is enorm. Op het oog basale bezigheden zijn voor hen namelijk niet vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld een mail versturen, solliciteren, een bijsluiter lezen of geldzaken bijhouden. Maar ook (klein)kinderen voorlezen of hen helpen met huiswerk is lastig. Het zal je niet verbazen dat laaggeletterden vaker schulden hebben, moeilijker aan een baan komen en vaker ongezond leven. Het is een groot maatschappelijk probleem.

Letterlunch

Om dat probleem met elkaar aan te pakken worden er tijdens deze Week van de Alfabetisering door overheid en organisaties door heel het land allerlei leuke en leerzame taal- en rekenactiviteiten georganiseerd. Ook WVS haakt aan bij het initiatief. Zo kun je op woensdag 11 september tussen 12.00 en 13.00u aanschuiven bij de Letterlunch in onze bedrijfskantines en laat je je informeren over hoe jij jezelf en/of collega’s kunt helpen met het ontwikkelen van lees-, schrijf- en rekenvaardigheden.

Meedoen?

Op de website van de Week van de Alfabetisering kun je bekijken welke activiteiten er bij jou in de buurt zijn. Om het makkelijk te maken hebben we alle activiteiten in West-Brabant voor je op een rijtje gezet. Veel plezier!

Recente berichten