In 2015 is de Participatiewet van start gegaan. Dat betekent dat gemeenten sindsdien meer verantwoordelijkheden hebben en voor de begeleiding van (arbeids)beperkten moeten zorgen. De afdeling Arbeidsontwikkeling van WVS kan daarbij worden ingeschakeld.

Maak kennis met arbeidsontwikkeling

Als sociaal ontwikkelbedrijf helpen wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun ontwikkeling. Daarnaast geven we advies en ondersteuning aan gemeenten en werkgevers. Onze afdeling Arbeidsontwikkeling heeft een groot assortiment aan producten die hierbij ingezet kunnen worden. Zo ook een detachering.

Beperkte risico’s

Een detachering is ideaal voor werkgevers die in het kader van sociaal ondernemen kansen willen bieden aan mensen met een (arbeids)beperking, maar een dienstverband nog een stap te ver vinden. Omdat de medewerker formeel bij ons in dienst is, blijven de risico’s voor de werkgever beperkt. Maar er zijn nog meer voordelen: de salarisbetaling verloopt via ons en er zijn diverse subsidies en regelingen om aanspraak op te maken.

Afspraken en begeleiding

Het grootste pluspunt is natuurlijk de reguliere werkplek voor iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er is sprake van een dienstverband, dus afspraken over werktijden, werkzaamheden en de duur van het contract zijn onmisbaar. Die maken we samen. En de medewerker kan rekenen op begeleiding van ons. Om de samenwerking te bespreken komen we regelmatig bij elkaar.

Meer weten?

Wil je meer weten over detachering of over de andere diensten van onze afdeling Arbeidsontwikkeling? Onze deskundigen staan je graag te woord. Neem vandaag nog contact met ons op!

TOP