Het coronavirus: zo doen we dit binnen WVS!

||

Het coronavirus grijpt nog steeds om zich heen en heeft in de loop van dit jaar steeds meer impact gekregen op de gezondheid, de economie en het reilen en zeilen binnen organisaties. Bij WVS volgen we uiteraard ook de landelijke RIVM-richtlijnen en nemen we de maatregelen die noodzakelijk zijn. De gezondheid van onze medewerkers staat in alle gevallen voorop!

Zo passen we de landelijke richtlijnen intern toe:

 • Houd 1,5 meter afstand
  Zoals het RIVM adviseert, houden we op alle locaties en afdelingen 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Draag een mondkapje als je door het bedrijf loopt
  We adviseren medewerkers dringend een mondkapje te dragen wanneer zich binnen onze gebouwen verplaatsen van hun werkplek naar bijvoorbeeld de kantine of het toilet. Al onze medewerkers hebben uitwasbare mondkapjes gekregen.
 • Vermijd grote groepen
  Bij WVS houden we hier ons strikt aan. In de productieomgeving werken geen grote groepen medewerkers samen en in de kantines lunchen we in shifts. Alle groepsbijeenkomsten, zoals kaderbijeenkomsten en jubileumvieringen, zijn geannuleerd en worden ingehaald zodra het weer kan.
 • Werk thuis als het kan
  Onze medewerkers werken thuis waar mogelijk, want uiteraard is dit niet voor iedereen een optie.
 • Blijf thuis als je coronaklachten hebt en laat je testen
  Bij (milde) verkoudheidsklachten als niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of een verhoging vanaf 38 graden, verzoeken we iedereen expliciet thuis te blijven en (sociale) contacten te beperken. Zodra een gezinslid of huisgenoot positief op corona is getest of koorts en/of benauwdsheidklachten heeft, moeten alle overige gezinsleden of huisgenoten thuisblijven. In deze gevallen wordt direct overlegd met de leidinggevende bij WVS.
 • Hanteer strikte hygiëneregels
  WVS communiceert uitgebreid in de organisatie over de hygiëneregels, onder andere met posters. Deze regels zijn nog steeds van groot belang en blijven van kracht:
  – Groet zonder aanraking, dus zonder handen te schudden.
  – Was je handen regelmatig met zeep en water of gebruik desinfecterende handgel op basis van alcohol.
  – Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  – Gebruik papieren zakdoekjes of tissues en gebruik deze slechts eenmaal.
  – Raak zo min mogelijk de ogen, mond en neus aan.
  – Desinfecteer het mobiele toilet voor elk gebruik (dit geldt voor onze medewerkers in de groenvoorziening).
 • Annuleer externe afspraken
  Bijeenkomsten en externe afspraken worden afgezegd, tenzij het echt noodzakelijk is.
 • Vervoer in kleine groepen of met mondkapjes op
  Onze afdeling Groenvoorziening zorgt ervoor dat er niet meer dan drie personen in een bus en schaftkeet zitten. Voor het collectief vervoer en het vervoer in bedrijfswagens geldt geen maximum personen meer. Wel is het verplicht om een mondkapje te dragen.

Naast bovenstaande algemene maatregelen worden er per bedrijfsonderdeel of afdeling de nodige specifieke maatregelen genomen.

Medewerkerspagina

Werk je bij WVS en wil je meer weten over wat er in coronatijd speelt bij WVS? Log dan in op deze speciale medewerkerspagina.
Het wachtwoord voor deze pagina vind je op de postkaarten die je de afgelopen maanden thuisgestuurd hebt gekregen. Of vraag ernaar bij je leidinggevende.

Recente berichten