Iedereen die wel kan werken, maar het zonder ondersteuning niet redt op de arbeidsmarkt, valt sinds 2015 onder de Participatiewet. Met de komst van deze wet zijn gemeenten verantwoordelijk geworden voor deze groep mensen. Werk je bij de gemeente en heb je integratie en ontwikkeling van werkenden en werkzoekenden in je portefeuille? Onze afdeling Arbeidsontwikkeling kan jou daarmee helpen.

Maak kennis met arbeidsontwikkeling

WVS is al vanaf 1974 bezig met het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als leerwerkbedrijf helpen wij (arbeids)beperkten in hun ontwikkeling naar een reguliere baan. Wij zijn er zowel voor werkenden en werkzoekenden als voor werkgevers en gemeenten in de regio West-Brabant. Ook sollicitatiebegeleiding maakt deel uit van onze dienstverlening.

Zelfstandig solliciteren

In onze sollicitatiebegeleiding leren werkzoekenden uiteenlopende sollicitatieactiviteiten. We helpen de deelnemer om zelf geschikte bedrijven te selecteren en passende vacatures te zoeken. Verder ondersteunen we hem of haar in het opstellen van sollicitatiebrieven, het aanpassen van het cv en het voorbereiden van een sollicitatiegesprek. Ook bij andere acties, zoals (na)bellen en netwerken bieden we een helpende hand.

Duurzaam werk

In twaalf bijeenkomsten van ieder één dagdeel worden individuele werkopdrachten uitgevoerd, met het oog op zelfredzaamheid. Daarnaast werken we ook groepsgewijs zodat de deelnemers elkaar kunnen motiveren in het sollicitatieproces. Het uiteindelijke doel is een geschikte werkplek met perspectief op duurzaam werk voor de deelnemer.

Meer weten?

Ben je benieuwd wat we allemaal voor je kunnen betekenen of wil je WVS inzetten voor sollicitatiebegeleiding? Neem contact op met onze afdeling Arbeidsontwikkeling voor meer informatie over deze of andere diensten.

TOP