+++
Welkom bij het jaarverslag 2020

Wie het jaartal 2020 ziet of hoort, zal al snel aan de wereldwijde coronapandemie denken. Iedereen kijkt er natuurlijk op zijn of haar eigen manier op terug, want de gevolgen zijn ingrijpend. Dit jaarverslag gaat echter bewust niet over de coronacrisis, maar wel over een thema dat in iedere crisis naar voren komt: overwinnen.

Een ziekte, angst, teleurstelling of verlies overwinnen vraagt veel van mensen. Het gaat gepaard met vallen en opstaan, lef en doorzettingsvermogen. Daar willen we het graag in dit jaarverslag over hebben. En niet vanuit WVS als organisatie, maar vanuit de mensen voor wie wij iedere dag alles op alles zetten om hen te helpen bij hun ontwikkeling.

In dit jaarverslag staan de verhalen van acht mensen centraal die op de een of andere manier aan ons verbonden zijn. Mensen die hebben geknokt om hun soms grote problemen en uitdagingen te overwinnen. De uiteindelijke overwinning is breder dan alleen het hebben van werk.

Het gaat om kunnen zijn wie je echt bent, een veilig thuis creëren en je passie volgen in sport of cultuur. Kortom: weer het geluk vinden dat je onderweg misschien was kwijtgeraakt.

Omdat verhalen van echte mensen in onze ogen veel meer vertellen over een sociale organisatie dan enkel koude cijfers in een jaarverslag, hebben we een bijzondere video over deze acht mensen gemaakt. In de interviews die erbij horen, lees je meer over de hoofdrolspelers.

Hebben we dan helemaal geen (koude) cijfers dit jaar? Natuurlijk wel. Liefhebbers vinden al onze resultaten verderop op deze pagina. Veel kijk- en leesplezier gewenst!

Lees de verhalen

Maikel van Hal

"Werk hard, omring je met mensen die in je geloven en laat je nooit je dromen afnemen!"

Willy Kwist

"Ik denk altijd maar zo: alles is te leren, als je maar wilt!"

Alisha van Gogh

"Je moet doelen stellen in je leven en dingen doen die je echt leuk vindt, dat is belangrijk."

Nicojan Lazeroms

"Laat de wereld zien wat je allemaal in je hebt. Dan kan een ander daarvan meegenieten."

Nick Goorden

"Zo zie je maar: de omwegen in het leven maken jou juist uniek!"

Lumi Zwartsenburg

"Ik hoop dat je beseft dat er heel veel mogelijk is, als je maar doorzet in wat voor jou belangrijk is. Je kunt het!"

Abdo Alwasouf

"Maar kijk hoe ver ik al ben gekomen… Er is altijd hoop, als we elkaar maar helpen."

Agmaja Kolman

"Je hebt maar één leven en daar moet je zelf wat van maken!"

TOP