+++
Maikel van Hal (29)

Ik wilde vroeger tuinarchitect worden, dus best gaaf dat ik nu elke dag tussen de planten sta, hè? Mijn plek bij hoveniersbedrijf Donker Groen heb ik inmiddels helemaal gevonden, maar de reis ernaartoe ging niet van een leien dakje. Want je ziet het niet aan me, maar ik heb een hele heftige vorm van migraine. Tijdens een aanval krijg ik verlammingsverschijnselen, vlekken voor mijn ogen en moet ik soms overgeven en daardoor lig ik er regelmatig een paar dagen uit.

En ondanks dat ik mijn papieren heb gehaald voor verschillende schilders- en decorbouwopleidingen, lukte het me niet om een goede werkgever te vinden. Ja, voor een jaar… en daarna verlengden ze het contract niet. Een werkgever zal dat natuurlijk nooit eerlijk zeggen, maar iemand die zo vaak ziek is, kost natuurlijk te veel geld. Dus hoe hard ik ook werkte en hoe tevreden mijn baas ook was, ik mocht nooit blijven. En dat elf jaar lang bij elf verschillende werkgevers. Zo teleurstellend.

Uiteindelijk kwam ik via de gemeente bij WVS terecht en was mijn migraine ineens geen probleem meer. Er werd gekeken naar wat ik wel kon en samen doorliepen we een leerwerktraject in de groenvoorziening. Heel wat anders dan waarvoor ik was opgeleid, maar écht een mooi vak. Via WVS kwam ik uiteindelijk bij mijn huidige werkgever Donker Groen terecht.

+++
"Werk hard, omring je met mensen die in je geloven en laat je nooit je dromen afnemen!"

Je kunt je niet voorstellen hoe goed het voor je zelfvertrouwen is als er weer iemand in je gelooft en in je investeert. Doordat ik hier een vaste baan heb, kon ik eindelijk mijn eigen huisje huren en aan mijn toekomst bouwen. Zo zie je maar. Werk hard, omring je met mensen die in je geloven en laat je nooit je dromen afnemen!

+++
Lees ook de andere verhalen

Willy Kwist

"Ik denk altijd maar zo: alles is te leren, als je maar wilt!"

Alisha van Gogh

"Je moet doelen stellen in je leven en dingen doen die je echt leuk vindt, dat is belangrijk."

Nicojan Lazeroms

"Laat de wereld zien wat je allemaal in je hebt. Dan kan een ander daarvan meegenieten."

Nick Goorden

"Zo zie je maar: de omwegen in het leven maken jou juist uniek!"

Lumi Zwartsenburg

"Ik hoop dat je beseft dat er heel veel mogelijk is, als je maar doorzet in wat voor jou belangrijk is. Je kunt het!"

Abdo Alwasouf

"Maar kijk hoe ver ik al ben gekomen… Er is altijd hoop, als we elkaar maar helpen."

Agmaja Kolman

"Je hebt maar één leven en daar moet je zelf wat van maken!"

Ga terug naar het overzicht

TOP