+++
Nick Goorden (28)

Op mijn been liet ik tatoeëren: “Not all that wander, are lost”. Voor mij symboliseert dat de moeilijke reis die ik heb moeten afleggen om op het positieve punt in mijn leven te komen waar ik nu ben. Als jong jochie werd ik op school veel gepest, waardoor ik in mezelf keerde en terecht kwam op het voortgezet speciaal onderwijs. In mijn omgeving vond ik in die tijd niet altijd de steun die ik eigenlijk nodig had. Eigenlijk was er – behalve mijn vrienden en ouders – niemand die geloofde dat er ooit iets van me terecht zou komen.

+++
"Zo zie je maar: de omwegen in het leven maken jou juist uniek!"

Na de middelbare school kwam ik via WVS terecht in het schildersvak en daar bloeide ik enorm op. Eindelijk werd er niet meer gekeken naar wat ik allemaal niet kon en naar hoe anders ik was. Ik was gewoon Nick en kwam om te leren. Met veel plezier ben ik ook nog even in de logistiek gedetacheerd geweest, maar schildersbloed kruipt waar het niet gaan kan, hè?

Dus ben ik afgelopen winter mijn eigen schildersbedrijf begonnen. En ja, dat betekende dat ik mijn Wsw-indicatie moest inleveren en een stuk zekerheid opgaf. Spannend, maar ik was goed voorbereid en heb zoveel steun van trouwe klanten en mijn partner Wesley. Sterker nog, mijn agenda zit vol tot begin volgend jaar. Dat had ik als startende ondernemer nooit durven dromen. Zo zie je maar: de omwegen in het leven maken jou juist uniek!

+++
Lees ook de andere verhalen

Maikel van Hal

"Werk hard, omring je met mensen die in je geloven en laat je nooit je dromen afnemen!"

Willy Kwist

"Ik denk altijd maar zo: alles is te leren, als je maar wilt!"

Alisha van Gogh

"Je moet doelen stellen in je leven en dingen doen die je echt leuk vindt, dat is belangrijk."

Nicojan Lazeroms

"Laat de wereld zien wat je allemaal in je hebt. Dan kan een ander daarvan meegenieten."

Lumi Zwartsenburg

"Ik hoop dat je beseft dat er heel veel mogelijk is, als je maar doorzet in wat voor jou belangrijk is. Je kunt het!"

Abdo Alwasouf

"Maar kijk hoe ver ik al ben gekomen… Er is altijd hoop, als we elkaar maar helpen."

Agmaja Kolman

"Je hebt maar één leven en daar moet je zelf wat van maken!"

Ga terug naar het overzicht

TOP