+++
Nicojan Lazeroms (51)

Mijn ouders waren in blijde verwachting van hun eerste kind, maar hadden niet verwacht dat ik al zo snel op de wereld zou komen. Veel en veel te vroeg geboren, dus medisch gezien heel spannend omdat wat cruciale functies in het hoofd niet helemaal waren volgroeid. Gelukkig kwam alles tegen de oorspronkelijk berekende geboortedag zonder medisch ingrijpen toch goed.

Onbewust heeft die eerste fase van mijn leven er misschien wel voor gezorgd dat ik altijd het beste van het leven heb willen maken. Daarnaast groeide ik ook op in een gezin waar je steentje bijdragen aan de leefgemeenschap hoog in het vaandel stond. Niet gek dat ik dus actief ben in minstens tien verschillende stichtingen en clubs in mijn dorp Sprundel. Van het St. Nicolaascomité tot de St. Jansfeesten en van het ophalen van oud papier tot burgerlid in de lokale politiek. Ik vind het allemaal even leuk.

In 2018 kreeg ik zelfs een koninklijke onderscheiding voor mijn bijdrage aan het dorp, maar daarover ben ik liever bescheiden. Ik vind wat ik doe heel gewoon. Je moet er samen de schouders onder zetten, toch?

+++
"Laat de wereld zien wat je allemaal in je hebt. Dan kan een ander daarvan meegenieten."

Toen ik als jongvolwassene in aanraking kwam met toneelspelen, vond ik het doodeng op zo’n podium. Ze hebben me als stil, schuchter manneke destijds echt moeten overhalen om mee te doen. Inmiddels is toneel niet meer weg te denken uit mijn leven en vind ik het een heerlijke uitlaatklep. Het geeft me de kans om in de huid te kruipen van iemand anders en het is een hele mooie afwisseling op mijn drukke baan als wagenparkbeheerder bij WVS.

Toneelspelen heeft me ongelofelijk veel gebracht. Een van de levenslessen die ik eruit leerde is dat het heel belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven, maar wel het podium te pakken als je de kans krijgt. Je moet de wereld laten zien wat je allemaal in je hebt. Dan kan een ander daarvan meegenieten.

+++
Lees ook de andere verhalen

Maikel van Hal

"Werk hard, omring je met mensen die in je geloven en laat je nooit je dromen afnemen!"

Willy Kwist

"Ik denk altijd maar zo: alles is te leren, als je maar wilt!"

Alisha van Gogh

"Je moet doelen stellen in je leven en dingen doen die je echt leuk vindt, dat is belangrijk."

Nick Goorden

"Zo zie je maar: de omwegen in het leven maken jou juist uniek!"

Lumi Zwartsenburg

"Ik hoop dat je beseft dat er heel veel mogelijk is, als je maar doorzet in wat voor jou belangrijk is. Je kunt het!"

Abdo Alwasouf

"Maar kijk hoe ver ik al ben gekomen… Er is altijd hoop, als we elkaar maar helpen."

Agmaja Kolman

"Je hebt maar één leven en daar moet je zelf wat van maken!"

Ga terug naar het overzicht

TOP