Welkom bij

WVS Academie!

WVS Academie? Is dat iets nieuws? Jazeker! Vol trots presenteren we een geheel nieuw bedrijfsonderdeel binnen WVS. Dé plek voor praktisch leren, persoonlijke groei en oprechte aandacht.

Waarom een nieuw bedrijfs­onderdeel?

Te veel West-Brabantse werkzoekenden vallen tussen wal en schip. Het gaat niet alleen om de groep voor wie het reguliere onderwijssysteem geen optie is, maar ook om mensen die moeilijk zelfstandig een baan kunnen vinden of behouden. WVS Academie brengt daar verandering in. Met de keuze uit vijf gerichte leerroutes in combinatie met oprechte persoonlijke aandacht (en tijd) en goede afspraken met het bedrijfsleven, helpen wij werkzoekenden stapsgewijs te groeien naar de baan die wel bij hen past.

"Als beheerder van de catering focus ik mij op de ontwikkeling van onze collega’s. Iedereen heeft talenten, het is de kunst om erachter te komen welke dat zijn."

Jo Harvent

Beheerder Catering

Hoe werkt dat dan?

Zoals gezegd zijn er vijf leerroutes waar werkzoekenden uit kunnen kiezen: Groen, Post & Pakket, Schoonmaak, Logistiek & Productie en Horeca. In maximaal twaalf maanden doorloopt een deelnemer zo’n leerroute in drie stappen: Plannen, Groeien en Gaan.

01

Plannen

In de eerste stap ‘Plannen’ bepalen we samen met de deelnemer wat de doelen en mogelijkheden zijn. Dat doen we niet even in een kort gesprekje; we nemen de tijd om goed naar de deelnemer te luisteren en dus iemand écht te leren kennen.
02

Groeien

In de tweede stap ‘Groeien’ gaat de deelnemer aan de slag bij een van de vijf leerroutes. Nu gaat het leren in de praktijk echt beginnen! Een deelnemer leert de basiskennis van het vak en kan groeien in allerlei handige vaardigheden, zoals communicatie, tijdsplanning en zelfstandigheid.
03

Gaan!

En dan is het tijd voor de laatste stap: ‘Gaan’. In deze stap bespreken we hoe de deelnemer zich heeft ontwikkeld en bekijken we samen wat een passende vervolgstap naar werk zou kunnen zijn. Misschien is dat al meteen een mooie baan bij een regionale werkgever. Is dat nog een stap te ver? Dan kunnen we het ontwikkeltraject verlengen zodat iemand nog meer kan groeien. En is er blijvend extra ondersteuning tijdens werk nodig, dan is er de mogelijkheid om collega te worden bij WVS Diensten.

"In mijn functie als teamleider zet ik mensen in hun kracht vanuit mijn eigen intuïtie. Dagelijks met een positieve twist het beste uit de mens halen. Want wacht niet op een goede dag maar maak er een!"

Tanny van de Velde

Teamleider Assemblage

O ja...

...en voor dat wat deelnemers leren in de praktijk kunnen zij gerichte diploma’s behalen! Dit noemen we praktijkverklaringen. We halen er dus altijd uit wat er in zit.

Binnenkort vertellen we je graag meer over WVS Academie!

TOP