VOORWOORD

JOS KOOPMAN

 

Algemeen Directeur

+++

"2014 stond voor WVS-groep in het teken van ’40 jaar in ontwikkeling’ De afgelopen 40 jaar heeft het bedrijf een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van een grote groep mensen uit de West-Brabantse samenleving. Door de structuur van het bieden van  werk en opleidingen hebben duizenden mensen in de afgelopen 40 jaar weer een gevoel van eigen waarde ontwikkeld en hebben weer deel kunnen nemen in de maatschappij.

 

De kanteling van zorg naar arbeid heeft er in de loop der jaren voor gezorgd dat WVS-groep een steeds belangrijkere partner is geworden voor het bedrijfsleven. Met een groot netwerk van werkgevers in de regio is WVS-groep in staat om dagelijks ca. 3000 zeer gemotiveerde medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, van grote toegevoegde waarde te kunnen laten zijn voor het bedrijfsleven. Hierdoor is het werkgeversveld in staat om de productie nog in Nederland te houden.

 

Met de komst van de Participatiewet in 2015 gaat de SW als voorziening op slot, echter  de groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zal blijven. De uitdaging voor de komende jaren zal zijn om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt deel te kunnen laten nemen aan zo regulier mogelijk werk. Met een krimp van banen in West-Brabant voor laag geschoold werk, zal de komende jaren het zwaartepunt liggen in het organiseren van werk in plaats van het invullen van vacatures. Hier ligt de kracht van WVS-groep, als het werk-leer bedrijf van West-Brabant.

 

WVS-groep zet haar kennis en  infrastructuur in om mensen te trainen en te ontwikkelen met als doel een betere aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt. Het bestaande werkgeversnetwerk van WVS-groep biedt onze 9 gemeenten de kans om de nieuwe participatiedoelgroep aan het werk te krijgen. Niet vanuit een dwingende rol vanuit de wetgever, maar vanuit een samenwerkende regio waarbij het belang van de ondernemer voorop moet staan. Zo wil WVS-groep haar dienende rol de komende 40 jaar in ontwikkeling houden, als brug tussen gemeenten en werkgevers.

 

Er zijn in 2014 weer enorme stappen gemaakt. Een woord van dank is op zijn plaats voor de inzet van alle medewerkers en de ondersteuning van het Dagelijks en Algemeen bestuur. De constructieve samenwerking met de OR in het afgelopen jaar, verdient een speciale vermelding. Dankzij uw vertrouwen is WVS-groep weer in staat geweest om verder te bouwen aan de toekomst van uw regionale participatiebedrijf."

 

<< Terug naar overzicht