Logo

+++

Maurice de Jong:

Allrounder met

inlevingsvermogen

En toen werkte Maurice de Jong (49) ineens in Standdaarbuiten. Begin januari is hij daar gedetacheerd om bij MFA ’t Sandt een sturende rol te bekleden. Een hele overgang  na vijfentwintig jaar elders te hebben gewerkt. Maurice weet dit al geruime tijd te combineren met zijn werkzaamheden voor het Mauritshuis. Voor dit Rijksmonumentale gebouw is hij half december aan de slag gegaan. Maar voor dit volle takenpakket loopt hij niet weg.

“Ik heb vijfentwintig jaar op het Turfschip in Etten-Leur gewerkt. Dat deed ik met veel plezier, het Turfschip is natuurlijk een schitterende locatie.” Maar Maurice weet ook dat het ineens anders kan zijn en stelt zich daarop in. “Ik zorg ervoor dat ik altijd paraat sta. Ook voor een volgende klus”.

 

Het MFA wacht momenteel op een nieuwe exploitant, maar in de tussentijd dient het als decor voor lokale evenementen. Met regelmaat vinden hier vergaderingen en toneeluitvoeringen plaats. Ook het regio orkest maakt dankbaar gebruik van de locatie. In mei staat daarnaast een wielerronde op het programma met het  MFA als uitvalsbasis. Kort omschreven moet Maurice met zijn team de boel draaiende zien te houden. Zo nemen ze op logistiek gebied alle bestellingen voor hun rekening.

“We zijn daarnaast verantwoordelijk voor het onderhoud. We voeren alles zelf uit, van het repareren van laptops tot het vervangen van de sloten”, legt Maurice uit. De samenwerking met zijn “geweldige collega’s” bevalt hem uitstekend.

 

+++

"Ik zorg ervoor dat ik altijd paraat sta.

Ook voor een volgende klus."

+++

Leidinggevende rol

 

Maurice werkt in een groep van drie mensen; met deze twee collega’s werkte hij eerder samen in het Turfschip. “Ze stonden er in het begin wat onzeker tegenover, omdat ze niet wisten wat ze konden verwachten. Maar ik heb ze uiteindelijk weten over te halen om toch hier te komen werken. Ik weet ook uit ervaring wat ik aan ze heb.” Maurice geeft aan zich prettig te voelen in deze rol. “Die leidinggevende rol heb ik overal bekleed, ik ben het niet anders gewend. Je dient natuurlijk over bepaalde eigenschappen te bezitten. Zo moet ik mensen weleens motiveren als ze er doorheen zitten en in het algemeen een gevoel van veiligheid weten over te brengen. Doordat wij in dit geval al enige tijd met elkaar hebben gewerkt ben je op elkaar ingespeeld. Je kent elkaars kwaliteiten en zwakke punten.”

 

Op dit moment heeft Maurice nog niet met de WVS-groep groep rond de tafel gezeten om lange termijn plannen te bespreken. Hij blijft in dat opzicht afhankelijk van het MFA en de nadere invulling. “Het is voor ons wachten op een nieuwe exploitant die erin stapt. Dat kan over een maand zijn maar ook gerust een half jaar duren. Tot die tijd blijf ik hier inzetbaar en vinden er genoeg  evenementen plaats om naar uit te kijken en mijn steentje aan bij te dragen”

Terug naar Persoonlijke verhalen

+ IEDEREEN ONTWIKKELT MEE