Logo

+++

Radagonda de Laet

Ruimte voor

een lach

Radagonda de Laet (52) is als procescontroleur werkzaam bij WVS-groep. In Etten-Leur overziet ze de productielijn. “Ik zit hier nu bijna 5 jaar en ben niet anders gewend dan dat ik overal bijspring.”

Radagonda probeert overal het positieve van in te zien. “Vanaf mijn woning is het vijf minuten fietsen naar het werk”, vertelt ze enthousiast. Voordat ze bij de WVS terechtkwam heeft ze echter wel door een diep dal moeten gaan. “Na mijn scheiding heb ik een burnout gehad en was het kwakkelen met mijn gezondheid. Eenmaal in de bijstand lieten ze me min of meer aan mijn lot over. Daarna heb ik zelf moeten vechten om een SW-indicatie te krijgen. We bouwden het langzaam op door me eerst drie dagen in de week te laten werken, maar eenmaal aan de slag vond ik ook 24 uur eigenlijk te weinig. Inmiddels werk ik full-time en werk ik onder een vast contract”, aldus Radagonda. Daarmee bewees ze dat haar doorzettingsvermogen heeft geloond.

 

+++

"...Maar eenmaal aan de slag vond ik

ook 24 uur eigenlijk te weinig."

+++

Radagonda omschrijft zichzelf als een duizendpoot. Zo heeft ze onder meer bij het GGZ gewerkt, in de horeca gezeten en een eigen atelier beheerd. Waar ze met de meeste voldoening op terugkijkt is haar eigen kledingbedrijf. “Een kleine onderneming waarbij ik zelf kinder- en dameskleding maakte. Niet alleen voor klanten maar ook voor andere bedrijven”, benadrukt ze haar veelzijdigheid.

 

Persoonlijke groei

 

Met succes rondde Radagonda een basisopleiding af waarbij leidinggeven en management centraal stonden. “De opleiding was best pittig, maar dat komt omdat ik erg perfectionistisch ben ingesteld en het mezelf waarschijnlijk lastiger maakte dan nodig was. Maar na drie maanden was ik helemaal klaargestoomd.” Radagonda is blij dat ze ook op mentaal vlak een persoonlijke groei heeft doorgemaakt. “Ik ben met name sterker geworden in het observeren. Ik zie bijvoorbeeld vaak mensen op de werkvloer waarbij ik het idee heb dat ze de kantjes eraf lopen. Daar zie ik scherp op toe. Uiteraard is er bij mij ruimte om te lachen, er moet namelijk ook plezier zijn tijdens het werk. Praten en breien tegelijk zoals dat zo mooi heet”, vult Radagonda vrolijk aan.

Terug naar Persoonlijke verhalen

+ IEDEREEN ONTWIKKELT MEE