Logo

+++

Walter Roks:

Tussen hoop

en vrees

Wat Walter Roks fijn vindt aan zijn huidige job? “Er is geen sprake van werkdruk en je wordt niet opgejaagd. Dat bevalt me zeer.” Walter (52) zit momenteel in een trajectplan bij Agar en is eind 2014 ingezet bij het stratenmakers team van de WVS-groep. Dat ging niet zonder slag of stoot, want Walter heeft moeten afrekenen met demonen uit het verleden.

Diverse werkzaamheden

 

Zijn werkzaamheden voert Walter veertig uur in de week uit in de gemeente Rucphen. “De werkzaamheden zijn lekker divers; straten opknappen, paaltjes eruit halen, dat is me op het lijf geschreven.” Walter werkte voorheen in de groenvoorziening. En waar hij actief was ondervond hij altijd veel steun van collega’s. “Ze zijn erg behulpzaam en je wordt niet aan je lot overgelaten. Ook heb ik een goede band met uitvoerende begeleiders Louis van der Sanden en Ad van der Maden.”

 

+++

"Straten opknappen, paaltjes eruit halen,

dat is me op het lijf geschreven."

+++

 

Betrokkenheid

 

Die betrokkenheid is voor Walter erg fijn. In het verleden heeft hij drankproblemen gehad, waar hij op knappe wijze van is teruggekomen. Toch heeft het er wel ingehakt bij Walter. Want hoewel hij het niet rechtvaardig vindt om druk bij de verantwoordelijken te leggen vreest Walter naar eigen zeggen wel voor een terugval. “Omdat ik eerder in die situatie heb gezeten ben ik bang dat het me weer zou kunnen overkomen. Op dat vlak heb ik gelukkig wel stappen gemaakt; ik ben nu iets rustiger geworden en heb beter leren omgaan met de mensen om me heen.”

 

Met de huidige regeling wordt Walter’s dienstverband na twee jaar geëvalueerd. Dan wordt duidelijk of hij in aanmerking komt voor een vast contract of dat afscheid van hem wordt genomen. Walter heeft de einddatum al met rode stift in zijn agenda omcirkeld. “In september loopt mijn contract af en je mag best weten dat ik veel loop te piekeren over de afloop. Ik hoop in elk geval niet dat mijn verleden me parten speelt bij de beslissing. Het enige wat ik in eigen hand heb is dat ik mijn best blijf doen en mijn waarde bewijs”, sluit Walter optimistisch af.

Terug naar Persoonlijke verhalen

+ IEDEREEN ONTWIKKELT MEE