Met de invoering van de Participatiewet in 2015, hebben gemeenten meer verantwoordelijkheden en taken gekregen. Een daarvan is de integratie en ontwikkeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar hoe pak je dat aan? Nou, samen met onze afdeling Arbeidsontwikkeling natuurlijk!

Maak kennis met arbeidsontwikkeling

Al ruim vier decennia lang wordt WVS ingezet voor de begeleiding van mensen met een (arbeids)beperking in West-Brabant. Het is onze missie om hen zo dicht mogelijk bij regulier werk te brengen. Om dat te bereiken heeft de afdeling Arbeidsontwikkeling tal van diensten en instrumenten tot haar beschikking. Bijvoorbeeld jobcoaching.

Duurzaam inzetbaar

Soms heeft een medewerker wat extra begeleiding nodig bij het verrichtten van zijn of haar werkzaamheden en kan de werkgever ook wel wat handvatten gebruiken. Met een jobcoach in de arm kan de medewerker duurzaam ingezet worden én blijven.

Coachingsplan

Jobcoaching is gericht op het gedrag op de werkvloer, de sociale vaardigheden, het omgaan met collega’s en de uitvoering van het werk. Naar aanleiding van de concrete vraag maakt onze jobcoach een coachingsplan met doelen, activiteiten en een urenplanning. Met een persoonlijk trainings- of inwerkprogramma kan de medewerker vervolgens aan de slag, zodat hij of zij het werk uiteindelijk helemaal zelfstandig kan uitvoeren.

Meer weten?

Wil je een jobcoach inschakelen of ben je benieuwd wat onze afdeling Arbeidsontwikkeling nog meer voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

TOP