+ Jouw leerwerktraject

Stel, je wil graag werken, maar persoonlijke omstandigheden maken het lastig om aan een baan te komen. Dan kun je soms wel een steuntje in de rug gebruiken. Met extra ondersteuning en voorbereiding kunnen wij jou helpen je kansen op een baan te vergroten. Via een leerwerktraject* bieden we je begeleiding, werkervaring, opleiding en training om je te helpen bij jouw weg naar werk.

*een leerwerktraject wordt je aangeboden door Werkplein Hart van West-Brabant of ISD Brabantse Wal

+ Doel van je leerwerktraject

Het doel van een leerwerktraject is om in maximaal 6 maanden met behoud van uitkering (weer) arbeidsfit te worden. Dat doe je door het ontwikkelen van werknemers- en vakvaardigheden op een leerwerkplek. Binnen WVS hebben we leerwerkplekken in de groenvoorziening, productie, schoonmaak of logistiek.

+ Begeleiding op maat

Het is jouw ontwikkeling, maar je hoeft het natuurlijk niet in je eentje te doen. Wij zijn er voor je om je te begeleiden en te coachen.

+ Werkervaring

Tijdens je traject draai je mee met een of meerdere van onze diensten. Daarnaast kijken we samen naar mogelijkheden om in andere organisaties ervaring op te doen.

+ Opleiding en training

We bieden zowel vakgerichte opleidingen als trainingen gericht op werknemersvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling aan.

Extra voorbereiding

Gaat het werk bij WVS je erg goed af, dan kijken we naar de mogelijkheden om vakgerichte opleidingen en trainingen te volgen of om ook ervaring op te doen bij een externe werkgever.

Startplaats

Al gauw nadat je bent gestart met je leerwerktraject, bekijk je met je begeleiders de mogelijkheden om ook met andere werksoorten of op andere werkplekken ervaring op te doen. Het kan dus zomaar zijn dat je begint in de groenvoorziening en doorgaat naar een plek in de postbezorging, of andersom!

+ Een leerwerktraject, hoe werkt dat eigenlijk?

01

Selectie

Je krijgt een klantmanager toegewezen vanuit de gemeente (Werkplein Hart van West-Brabant of ISD Brabantse Wal) als je een uitkering hebt aangevraagd. Je klantmanager meldt je aan voor een leerwerktraject.
02

Intake

Als je aanmelding is goedgekeurd, gaan we samen met jou en je klantmanager in gesprek. We bespreken de mogelijkheden, maar ook je wensen, ambities en doelen. Hierover maken we heldere afspraken met elkaar. Je klantmanager houdt altijd de regie en neemt beslissingen op het gebied van werk en uitkering.
03

Plaatsing & opdracht

Nu we weten wat er mogelijk is, maken we de volgende stap. Je start met werken en leren bij WVS. Daarnaast bekijken we of je training en/of opleidingen nodig hebt. En of je ook buiten WVS werkervaring kunt opdoen.
04

Opdracht uitwerken

In deze fase ben je aan de slag binnen of buiten WVS. Tussendoor evalueren we regelmatig. Misschien krijg je andere werk- en/of leeropdrachten. Zo dagen we je uit om bijvoorbeeld wat andere werkzaamheden te doen of om even te wisselen van locatie of werkplek.
05

Afronding

Aan het einde van je leerwerktraject kijken we samen naar je resultaten en bespreken we onze bevindingen. Hier maken we een verslag van, zodat je een goed beeld hebt van de mogelijkheden en je kansen op werk binnen de arbeidsmarkt. Daarna neemt je klantmanager het weer over. Het WerkgeversServicepunt West-Brabant zal je vervolgens helpen met het vinden van een baan.
TOP