Samenkomen is een begin en samenwerken is succes

|

Afgelopen week kregen zes collega’s van WVS Diensten de gelegenheid om de werkprocessen bij Ricoh DHL te verkennen. Onder de deskundige begeleiding van Victor Kooij (Site Production Manager) werden zij warm verwelkomd in het distributiecentrum in Bergen op Zoom.

Een gevoel van trots en verbondenheid. Zo werd het inspirerende werkbezoek aan Ricoh DHL beleefd. Het bezoek startte met een interessante rondleiding door het magazijn. Terwijl de groep zich door de werkplaats bewoog, hielden ze hun ogen open voor de passerende heftrucks. ‘Wat is het hier groot!’ was één van de eerste indrukken. Het doel van de rondleiding was om meer inzicht te krijgen in de activiteiten van deze organisatie. Wat doet Ricoh DHL nu eigenlijk en hoe dragen onze collega’s bij aan dit proces?

Samenwerken

In 2012 ontstond de samenwerking tussen WVS en Ricoh DHL en het doel was direct duidelijk: samenwerken, elkaar versterken en betekenis toevoegen aan elkaars missies. Ricoh levert oplossingen op het gebied van printers en IT aan bedrijven en DHL fungeert als de logistieke dienstverlener voor Ricoh. DHL’s verantwoordelijkheden omvatten het verzamelen, verpakken en verzenden van producten. En onze collega’s van WVS Diensten ondersteunen dagelijks in het verpakkingsproces!

Onderdeel van het team

Het bezoek bood meer dan alleen een kijkje in de operationele kant van de samenwerking. Bart, een van onze collega’s, reageerde enthousiast: “Je krijgt door zo’n bezoek een goed beeld van wat er gebeurt bij de klant op de werkvloer. Hoe cool is het dat ik de tonercartridges die ik dagelijks inpak bij WVS op locatie, hier weer voorbij zie komen. Ik wist niet dat ik zo’n belangrijke schakel ben in het proces. Ik voel mij door dit bezoek nu meer onderdeel van deze organisatie. En ik mocht zelfs nog met de gaafste gadget op de foto! Wist je dat deze machine automatisch pallets kan omsnoeren?”

Het werkbezoek heeft bij onze collega’s verbinding gecreëerd. Nu, vele jaren later, heeft deze samenwerking niet alleen vruchtbare resultaten opgeleverd, maar heeft het ook een pad van gezamenlijke groei geopend.

Recente berichten