In 2015 heeft de Participatiewet haar intrede gedaan. Met de introductie van deze wet hebben gemeenten extra verantwoordelijkheden gekregen. Een van die verantwoordelijkheden is het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Werk je bij de gemeente en heb je integratie en ontwikkeling van werkenden en werkzoekenden in je portefeuille? Laat je adviseren door onze afdeling Arbeidsontwikkeling.

Maak kennis met arbeidsontwikkeling

WVS heeft een lange bestaansgeschiedenis in het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als leerwerkbedrijf helpen wij hen met diverse diensten en tools naar een reguliere baan. Met onze dienstverlening vergroten we de duurzame inzetbaarheid van werkenden en werkzoekenden in de regio West-Brabant. Maar wij zijn er ook voor werkgevers en gemeenten. Een van de tools waarvoor je ons kunt inschakelen is sollicitatietraining.

Alle aspecten van het solliciteren

Tijdens de sollicitatietraining nemen we alle aspecten van het solliciteren door. De deelnemer leert om een goed cv op te stellen en deze aan te passen naar aanleiding van passende vacatures. Daarnaast oefenen we met het schrijven van een sollicitatiebrief en een korte motivatie. Met het kwaliteitenspel leert de deelnemer zijn of haar kwaliteiten goed onder woorden te brengen en we maken gebruik van rollenspellen om netwerk- en sollicitatiegesprekken te oefenen. Ook het zoeken van vacatures via social media en andere digitale toepassingen komt aan bod.

Praktijk en theorie

In zeven bijeenkomsten van een dagdeel werken we in kleine groepjes van zes tot tien deelnemers. Alle praktische oefeningen worden ondersteund door theoretisch lesmateriaal. Aan het einde van de sollicitatietraining heeft de deelnemer genoeg kennis en vaardigheden om zelfstandig en op een eigentijdse manier te netwerken en te solliciteren. Zo komt hij of zij goed beslagen ten ijs bij een sollicitatiegesprek, mét een passende baan binnen afzienbare tijd tot gevolg.

Meer weten?

Ben je benieuwd geworden naar onze dienstverlening? Of wil je ons inschakelen voor een sollicitatietraining? Neem contact op met onze deskundigen en laat je bijpraten over de mogelijkheden. Uiteraard kun je ook een persoonlijk adviesgesprek inplannen, waarin we de onderdelen van de training stap voor stap doorlopen.

TOP