In 2015 is de Participatiewet in het leven geroepen. Met de komst van deze wet hebben gemeenten een extra taak erbij gekregen, namelijk het helpen van mensen met een beperking naar regulier werk. Ben je werkzaam bij de gemeente en ontferm je je over arbeidsontwikkeling en begeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Laat je bijstaan door WVS!

Maak kennis met arbeidsontwikkeling

Als leerwerkbedrijf zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met de dienstverlening van onze afdeling Arbeidsontwikkeling helpen we hen op weg naar regulier werk. Wij werken in de regio West-Brabant en ondersteunen niet alleen de mensen met een (arbeids)beperking, maar ook gemeenten en werkgevers. Een van onze diensten is het geven van de training werknemersvaardigheden.

Vergroten persoonlijke ontwikkeling

Werkenden en werkzoekenden kunnen via de gemeente gebruikmaken van onze training werknemersvaardigheden. Deze training is bedoeld voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt en gericht op het vergroten van de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. We werken vooral praktisch met actieve oefeningen en rollenspellen. Gedurende zeven bijeenkomsten van een dagdeel behandelen we groepsgewijs de volgende thema’s:

  • Zes basiscompetenties.
  • Kwaliteiten en ontwikkelpunten
  • Normen en waarden.
  • Persoonlijke verzorging en presentatie.
  • Basiscomputervaardigheden.

Perspectief op werk

De deelnemer wordt zich door de training werknemersvaardigheden bewust van zijn of haar eigen gedrag in een werksituatie. Ook kan hij of zij zich beter presenteren, bijvoorbeeld tijdens het netwerken of in een sollicitatiegesprek. Het resultaat: een perspectief op werk.

Meer weten?

Heb je interesse in de diensten van onze afdeling Arbeidsontwikkeling? Of wil je de training werknemersvaardigheden aanvragen voor een werkende of werkzoekende die je begeleidt? Aarzel niet en neem contact met ons op. Onze deskundigen vertellen je met plezier alles wat je wilt weten!

TOP