Of je nu werkt aan je persoonlijke ontwikkeling of aan mooie producten voor honderden klanten, voor ons geldt altijd: haal eruit wat erin zit! Het thema voor dit jaarverslag was dan ook een inkoppertje.

In de afgelopen jaren hebben we regelmatig verteld dat we intern flink aan de slag zijn gegaan met de ontwikkeling van ons bedrijf. Sleutelen aan een bedrijf en werken aan de toekomst is natuurlijk een continu proces, maar de laatste jaren is er politiek en maatschappelijk behoorlijk veel veranderd. In rap tempo veranderden we van sociale werkvoorziening naar leerwerkbedrijf. En waar onze focus als leerwerkbedrijf met name lag op uitstroom naar de reguliere arbeidsmarkt, willen we er ook zijn voor de mensen die zo’n stap nu niet of helemaal niet kunnen maken.

Daarom zijn we inmiddels doorgegroeid naar een volwaardig sociaal ontwikkelbedrijf: een springplank voor de mensen die we ontwikkelen naar regulier werk op de arbeidsmarkt en een vangnet voor wie de sprong naar buiten te hoog is door hen een plek intern te bieden.

Om onze functies van springplank en vangnet zo goed mogelijk in te richten hebben we in 2022 een grote stap gezet in de organisatie. Dit hebben we gedaan door twee nieuwe bedrijfsonderdelen te creëren: WVS Academie & WVS Diensten. En zoals de namen misschien al vermoeden; bij WVS Academie ligt de focus volledig op ontwikkelen en bij WVS Diensten op werken.

In dit jaarverslag zoomen we met twee video’s en een korte beschrijving verder in op de twee fonkelnieuwe bedrijfsonderdelen. Uiteraard laten we ook graag onze sociale en financiële resultaten weer aan je zien!

WVS Academie

Praktisch leren, persoonlijke groei en oprechte aandacht

WVS Academie is het nieuwe onderdeel van WVS voor werkzoekenden die liever leren door hun mouwen op te stropen dan in de figuurlijke schoolbanken te zitten. Door jarenlange kennis op het gebied van arbeidsontwikkeling te bundelen in één bedrijfsonderdeel is er nu een plek in West-Brabant om werkzoekenden op een praktische en professionele manier te ontwikkelen in verschillende vak- en werknemersvaardigheden. Hier komt het spreekwoord ‘al doende leert men’ dus echt tot leven!

WVS Diensten

Een familie van vakmensen

Elke dag halen onze ruim 2.000 collega’s eruit wat erin zit voor én bij onze honderden opdrachtgevers. Deze vakmensen leveren professionele dienstverlening op het gebied van groen, logistiek & productie, post & pakket, schoonmaak en horeca. En vanaf nu zijn al deze activiteiten ondergebracht in één sterk en splinternieuw bedrijfsonderdeel: WVS Diensten!

TOP