+++
Jaarverslag WVS 2018

Mensen helpen bij hun ontwikkeling, zodat ze grotere kans hebben op een plek op de arbeidsmarkt. Dát is waar we als leerwerkbedrijf elke dag voor gaan. Natuurlijk doen we dat niet alleen. Ook in 2018 is er nauw samengewerkt met andere partijen, waaronder de ISD Brabantse Wal, het Werkplein Hart van West-Brabant en het WerkgeversServicepunt West-Brabant.

 

Allemaal leuk en aardig, denk je misschien, maar hoe helpt dat mensen aan werk? En wat komt daar dan allemaal bij kijken? Vragen die ook Diego bezighielden. Speciaal voor het jaarverslag ging hij als razende reporter op pad om daar antwoord op te krijgen. Benieuwd wat hij te weten is gekomen? Volg zijn reis langs WVS en de organisaties waarmee we samenwerken in de video’s hieronder!

Wil je specifiek weten wat de ontwikkelingen waren in 2018, dan kun je hier ook een overzicht vinden van alle nieuwsberichten, blogs en video’s van het jaar. En natuurlijk hebben we, voor de liefhebbers, ook de gebruikelijke tabellen en cijfers.

Introductie

+ De weg naar werk

Maak kennis met Diego. Hij is onderweg naar zijn auto, want hij gaat een reis maken langs WVS en de samenwerkende partijen. In deze eerste video vertelt hij waarom.

Aflevering 1

+ Het bestuur van WVS: over de uitdagingen op de arbeidsmarkt

Op het hoofdkantoor van WVS aangekomen, klopt Diego op de deur van het kantoor van de directeur, Jos Koopman. Daar zit ook Lars van der Beek, voorzitter van het bestuur van WVS, aan tafel. Tijd om de heren aan de tand te voelen over waarom het zo belangrijk is om mensen dichter bij de arbeidsmarkt te brengen en over de rol van WVS hierin.

Aflevering 2

+ De ISD Brabantse Wal en het Werkplein Hart van West-Brabant: over samenwerken

In de vorige aflevering kwam Diego erachter dat WVS deel uitmaakt van een groter geheel. Diego gaat op bezoek bij Ferdinand van Mierlo van de ISD Brabantse Wal en Ron van Toor van het Werkplein Hart van West-Brabant. Hij wil weten wat hun rol is.

Aflevering 3

+ Ontwikkeltrajecten van WVS om kansen te vergroten op de arbeidsmarkt

WVS wordt vaak ingeschakeld voor kandidaten die extra ondersteuning nodig hebben. Tijdens een kortdurend traject werken zij aan hun ontwikkeling en vergroten zo de kansen op de arbeidsmarkt. Diego neemt een kijkje bij logistieke hal van WVS waar klantmanager Bertien en trajectbegeleider Marieke hem al opwachten.

Aflevering 4

+ Leren en werken bij WVS als voorbereiding op een reguliere baan

Diego heeft de smaak te pakken. Hij wil nu weleens een kijkje nemen op de werkvloer. Want een van de belangrijke onderdelen van de trajecten bij WVS is het werk zelf. Hij ontmoet werkleider Marco en trajectbegeleider Chris, die op dat moment in een wijk bezig zijn met een groenploeg.

Aflevering 5

+ Het WerkgeversServicepunt West-Brabant: over de zoektocht naar een match

Bestemming bereikt! Diego sluit zijn reis af bij het WerkgeversServicepunt West-Brabant. Daar gaat hij langs bij Simone en Pamela. Diego wil weten hoe zij, als werkgeversadviseurs, te werk gaan om matches te realiseren tussen werkgevers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

+++
Bekijk meer!

TOP