+ Opgeruimd staat netjes

Goed onderhoud van de verhardingen rondom je bedrijf, organisatie of instelling geeft bezoekers een eerste indruk wat ze kunnen verwachten. Mooi toch? Daarnaast speelt maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijke rol.

+ Maatschappelijk verantwoord ondernemen met onkruidbestrijding?

Begin 2016 kwam er een verbod op het gebruik van chemische middelen (zoals Roundup) bij het bestrijden van onkruid op verharde terreinen van bedrijven en gemeenten. Om ons drinkwater voor toekomstige generaties schoon te houden is het van belang om met andere middelen het onkruid te lijf te gaan. In het kader van ons Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen juichen wij deze nieuwe wetgeving toe.

+ Wat kan ik hier aan doen?

In principe hoef je hier als organisatie niets aan te doen. Ieder groenbedrijf dat onkruid bestrijdt werkt volgens deze nieuwe regelgeving. Maar het is goed om te weten dat de manier van onkruidbestrijding anders verloopt dan in het verleden het geval was.

+ Hoe bestrijden we het onkruid?

We maken gebruik van zogenaamde thermische bestrijding. Dit houdt in dat we onkruid bestrijden door middel van hete lucht of heet water in combinatie met vegen en borstelen met staalborstels. Door het hete water en lucht sterft de plant af, waardoor deze verwijderd kan worden met de staalborstel. Onderstaand vindt u een voorbeeld van hoe de nieuwe werkwijze er mogelijk uit zou zien gedurende het jaar:

Vroeger waren slechts enkele behandelingen per jaar met Roundup voldoende. De nieuwe manier is dus arbeidsintensiever dan de chemische bestrijding die vroeger gehanteerd werd, maar gelukkig ook een stuk schoner. Je kunt het verantwoord onderhouden van het terrein met een gerust hart aan ons overlaten.

+ Over WVS Groenvoorziening

WVS is met haar groenafdeling al vele jaren actief in, op en rond bedrijfsterreinen. Uiteraard hanteren we hierbij de hoogste kwaliteitsnormen (ISO, VCA** en ErBo).

TOP