+ Opgeruimd staat netjes

Goed onderhoud van de verhardingen rondom je bedrijf, organisatie of instelling geeft bezoekers een eerste indruk wat ze kunnen verwachten. Hierbij houden we rekening met mens én milieu. Mooi toch?

+ Milieubewust onkruidbestrijden

Begin 2016 kwam er een verbod op het gebruik van chemische middelen (zoals Roundup) bij het bestrijden van onkruid op verharde terreinen van bedrijven en gemeenten. Om ons drinkwater voor toekomstige generaties schoon te houden is het van belang om met andere middelen het onkruid te lijf te gaan.

Het is dus goed om te weten dat de manier van onkruidbestrijding tegenwoordig anders verloopt dan je misschien gewend bent. Ieder groenbedrijf dat onkruid bestrijdt, werkt volgens deze nieuwe wetgeving. Jij hoeft dus verder niets te doen.

+ Hoe bestrijden we het onkruid?

We maken gebruik van zogenaamde thermische bestrijding. Dit houdt in dat we onkruid bestrijden door middel van hete lucht of heet water in combinatie met vegen en borstelen met staalborstels. Door het hete water en lucht sterft de plant af, waardoor deze verwijderd kan worden met de staalborstel.

Over een jaar verspreid ziet deze werkwijze er bijvoorbeeld zo uit:

Vroeger waren slechts enkele behandelingen per jaar met chemische bestrijdingsmiddelen voldoende. De nieuwe manier is arbeidsintensiever, maar gelukkig ook een stuk schoner. Je kunt het verantwoord onderhouden van het terrein met een gerust hart aan ons overlaten.

+ Over WVS Groenvoorziening

We zijn al vele jaren actief met onze groenafdeling. Uiteraard hanteren wij de hoogste kwaliteitsnormen (ISO, VCA** en ErBo).

TOP