Ben je werkzaam bij de gemeente en ben je verantwoordelijk voor de integratie en ontwikkeling van mensen met een (arbeids)beperking? Maak kennis met de afdeling Arbeidsontwikkeling van WVS! Wij bieden tal van diensten en instrumenten die je kunt gebruiken om de duurzame inzetbaarheid van werkenden en werkzoekenden te vergroten.

Arbeidsontwikkeling

Door de invoering van de Participatiewet in 2015 hebben gemeenten extra taken en verantwoordelijkheden gekregen. Bijvoorbeeld het helpen van meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar hoe doe je dat? Soms kunnen gemeenten hier wel wat hulp bij gebruiken. Laat je bijstaan door onze afdeling Arbeidsontwikkeling. Wij hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met een beperking naar een plek op de arbeidsmarkt.

Uitvoeren van een werkscan

Een van de diensten die we aanbieden is het uitvoeren van een werkscan. Dit is een handig instrument waarmee werkenden en werkzoekenden kunnen zien wat hun duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt is. De werkscan biedt inzicht in de individuele situatie en onderzoekt de (on)mogelijkheden van de kandidaat. Het geeft bovendien aan welke acties nodig zijn om de eigen duurzame inzetbaarheid te verhogen én te behouden.

Vragenlijst en gesprek met arbeidsdeskundige

Onze werkscan houdt de kandidaat een spiegel voor en stimuleert om zelf (of met ondersteuning) actie te ondernemen op zijn of haar inzetbaarheid. Hoe gaat dit in z'n werk? De kandidaat vult een vragenlijst in. Dit neemt zo’n vijftien minuten in beslag. Aan de hand van de ingevulde vragenlijst gaat onze arbeidsdeskundige met de kandidaat in gesprek. Tijdens dit twee uur durende gesprek wordt de kandidaat gemotiveerd en gemobiliseerd. Ten slotte formuleert de kandidaat concrete actiepunten waarmee hij of zij aan de slag kan.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de werkscan? Neem vrijblijvend contact met ons op en laat je voorlichten over de mogelijkheden van de scan. Uiteraard kun je ook een persoonlijk adviesgesprek inplannen, waarin onze arbeidsdeskundige de mogelijkheden stap voor stap met je doorneemt en de werkscan demonstreert.

TOP