+ Een beschutte omgeving onder aangepaste omstandigheden

Als je een arbeidsbeperking hebt en veel begeleiding en/of aanpassingen nodig hebt om te werken, lukt het soms niet om een plek te vinden op de reguliere arbeidsmarkt. Dan heb je misschien recht op een beschutte werkplek.

+ Wat houdt het in?

Beschut werken is werken onder aangepaste omstandigheden. Je werkt in dienst van de gemeente of een andere werkgever. Het salaris dat je hiervoor ontvangt is ten minste het wettelijk minimumloon.

Je kunt ook aan de slag via een detachering bij een andere werkgever naast je vaste werkgever. Beschut werk kan eenvoudig inpakwerk zijn, maar bijvoorbeeld ook hoogwaardig productiewerk.

+ Hoe werkt het?

Als je wilt weten of je in aanmerking komt voor beschut werken, dan kun je een beoordeling hiervoor aanvragen bij het UWV. Zij kijken dan of je recht hebt op een beschutte werkplek. Bij je gemeente kunnen ze je helpen aan een werkplek.

Meer weten over beschut werken?

+ Beschut werken bij WVS

WVS biedt ook beschutte werkplekken. Zo zijn er in alle bedrijfsonderdelen van WVS mogelijkheden om een beschutte werkplek in te richten. Wanneer je start bij WVS, wordt er gekeken naar een werkplek die bij jou past. Dat kan een interne plek zijn bij WVS of via een detachering bij een ander bedrijf.

TOP