Mijn beperking maakt mij succesvol

|

Jong, ambitieus en vastberaden. Zo wordt Jamie Brosig beschreven door collega’s. De 25-jarige jongeman omarmt zijn autisme inmiddels al jaren en onderscheidt zich door zijn snelle inzicht en doorzettingsvermogen. Ondanks de obstakels die hij heeft gekend, blijft Jamie elke dag positief en vastbesloten om de uitdaging aan te gaan.

Dat is ook weleens anders geweest, volgens Jamie. “In 2019 begon mijn werkavontuur bij WVS. In het begin werkte ik op de afdeling Fabory, waar ik onder andere schroefjes afwoog en sorteerde. Maar ik ontdekte dat ik meer nodig had om mijn energie in kwijt te kunnen.” Door zijn fotografisch geheugen ging het werk hem namelijk (te) makkelijk af. “Ik was vaak snel klaar. Dat zorgde dan voor verveling waardoor mijn autisme op de voorgrond trad.” Tijd voor meer uitdaging, vond ook de leiding van de afdeling Fabory.

Nieuwe kansen

Het was spannend voor hem om een overstap te maken, maar hij besloot toch zijn kans te grijpen. Om vertrouwd te raken met zijn nieuwe afdeling en collega’s, begon Jamie rustig met een paar kennismakingsdagen. Terugblikkend vertelt hij: “Mijn grootste angst was het omgaan met nieuwe mensen in een nieuwe omgeving. Gelukkig kon ik steun en vriendschap vinden bij een collega die ik al kende. Hij motiveerde mij om het beste uit mijzelf te halen, waardoor ik me makkelijker kon openstellen voor anderen. Helaas werkt hij niet meer op dezelfde afdeling. Het is altijd jammer om mensen te zien vertrekken, maar ik gun hen ook nieuwe kansen.”

Als een vis in het water

Inmiddels werkt Jamie al drie jaar op de afdeling Assemblage voor de klant Luminaid en is hij er als een vis in het water. Hij is verantwoordelijk voor het afmonteren en het programmeren en neemt zelfs graag de leiding. Collega’s vertrouwen op Jamies expertise en benaderen hem vaak voor vragen. Toch heeft hij soms liever dat zijn collega’s hun vragen aan de praktijkbegeleider stellen. “Ik maak niet graag fouten en zo weet ik zeker dat we hoogwaardig werk blijven leveren.”

Uit die comfortzone

Voorlopig zit deze topper nog op zijn plek bij WVS. Hoewel hij ook geïnteresseerd is in het werken met dieren – met name het verzorgen van reptielen in een dierentuin – heeft Jamie nog genoeg uitdagingen binnen zijn huidige werkomgeving. Glunderend vertelt hij: “Op dit moment ben ik mijn uren aan het uitbreiden van 32 uur naar 36 uur. Dat is wennen, maar ik moet zeggen dat mij goed afgaat. Mijn ultieme doel is om uiteindelijk eindcontroleur te worden. Ik hoop dat ik over een jaar of drie kan zeggen dat ik dat doel heb bereikt. Because great things never came from comfort zones.”

Recente berichten