Leerroute
Groen

Lekker aan de slag in de buitenlucht én jouw buurt een beetje mooier maken? Oriënteer je dan eens op werken in het Groen. Onze collega’s onderhouden dagelijks openbaar groen, natuur- en bosgebieden en bedrijfsterreinen in de regio West-Brabant. Hierbij werken we veilig en volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Natuurlijk leren we jou graag de kneepjes van ons vak!

Jouw kansen

Vaardigheden
Tijdens de leerroute Groen ontwikkel jij je in het vakgebied groenvoorziening én als werknemer. Beide heb je nodig om succesvol te kunnen zijn in een baan in deze sector. Je leert allerlei vakvaardigheden, zoals snoeien, schoffelen, maaien en kantensteken. Maar ook het bestrijden van onkruid, het reinigen van objecten en het veilig werken met machines als een heggenschaar en bladblazer. Bovendien vergroot je je plantenkennis. Verder werk je aan jouw werknemersvaardigheden. Denk hierbij aan tijdsplanning, communicatie, flexibiliteit, samenwerken en zelfstandigheid. Je draait eerst mee op onze leslocatie in Bergen op Zoom of Roosendaal en loopt daarna stage bij een groenteam van WVS in of in de buurt van jouw woonplaats.
Certificaten en diploma's
Je kunt tijdens jouw ontwikkeltraject bij de leerroute Groen een diploma voor het landelijk erkende VCA Basis behalen. Ook bieden we je de mogelijkheid om de officiële certificaten Veilig werken langs de weg en Veilig werken met machines te halen. En als je het ontwikkeltraject goed en gemotiveerd doorloopt, kom je in aanmerking voor een mbo-praktijkverklaring Groen.
Mogelijkheden
In onze regio is veel vraag naar gemotiveerde vakmensen in groenvoorziening. Onze leerroute Groen bereidt je daar perfect op voor. Doorloop jij jouw ontwikkeltraject helemaal, ben je arbeidsfit en wil je aan de slag in het groen? Dan stellen we je graag voor aan professionele groenbedrijven uit ons netwerk. Heb jij wat extra ondersteuning in werk nodig, dan kun je ervoor kiezen om je ontwikkeltraject bij ons te verlengen. En ontdek je dat buitenwerken wel jouw ding is, maar dat je toch graag in een andere sector aan de slag wil, dan denken we met je mee. Onze leerroute Groen kan namelijk ook een prima opstap zijn naar bijvoorbeeld werk in de bouw, tuinbouw, grondwerkzaamheden of techniek.
Kyara

“Ik ontdekte bij WVS Academie dat ik veel meer kan dan ik dacht. En dat feedback bedoeld is om me te beter te maken. Ik mag hier fouten maken en ervan leren. En lekker buiten bezig zijn, dat is mijn ding!”

Leerroute Groen

Praktische informatie

Locatie

Eerst in Roosendaal of Bergen op Zoom en later in of in de buurt van jouw woonplaats.

Werktijden

Minimaal 12 uur per week. In overleg in te vullen op maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur en 16.30 uur.

Taal

Nederlands en Engels.

Werkvorm

Zowel individueel als in groepsverband.

Voorwaarden

Je bent in staat om te lopen, bukken, tillen en staan.

Benodigdheden

Van WVS krijg je werkschoenen, een veiligheidshesje, gehoorbescherming en een veiligheidsbril. Je neemt zelf lunch, drinken en oude kleding en een oude jas mee.

Meer weten over de leerroute Groen?

Onze trajectbegeleider beantwoordt je vragen graag!
Paul van Gurp