Werkwijze

Veel mensen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken bij het vinden van fijn, passend werk. Want vaak is die zoektocht helemaal niet zo simpel als het lijkt. Omdat er een taalbarrière is, gezondheid extra aandacht vraagt of de (werk)ervaring en het zelfvertrouwen ontbreekt. Samen kijken we naar wat wél kan!

Voor wie?

WVS Academie is er voor alle West-Brabantse werkzoekenden die het lastig vinden om zelfstandig een baan te vinden of te behouden. Er is geen leeftijdsgrens, maar basisbegrip van de Nederlandse taal is wel nodig. Dus krijg jij op dit moment een uitkering, ben je vroegtijdig schoolverlater, rond je je praktijkopleiding binnenkort af, ben je een vluchteling of vraagt jouw persoonlijke situatie om aangepaste werkomstandigheden? Dan kunnen wij je helpen groeien naar werk.

Ontwikkeltraject

Een ontwikkeltraject bij WVS Academie duurt 1 tot 12 maanden. Je doorloopt daarin samen met ons en jouw klantmanager 3 stappen: Ontdekken, Groeien en Gaan. Je ontdekt hierin wat je wilt, wat je kunt (leren) en waar jouw beste kansen liggen.

Ontdekken

Wat wil je?

In deze eerste fase bepalen we samen met jou wat je doelen en mogelijkheden zijn en maken we plannen voor de invulling van jouw ontwikkeltraject. Je krijgt vanuit WVS Academie een trajectbegeleider toegewezen die jou, samen met je klantmanager, tijdens het hele ontwikkeltraject ondersteunt.

Groeien

Wat kun je (leren)?

Vanaf dit moment ga je aan de slag bij een van onze leerroutes: Groen, Post & Pakket, Logistiek, Schoonmaak, Horeca of Op Maat. Daar leer je in de praktijk de basiskennis van een vak en kun je groeien in handige vaardigheden zoals communicatie, tijdsplanning en zelfstandigheid. We gaan hier altijd uit van wat bij jou past en van wat je wél kunt.

Gaan

Waar liggen jouw kansen?

In dit laatste deel van het traject bespreken we hoe je je hebt ontwikkeld en kijken we samen wat voor jou een passende vervolgstap naar werk kan zijn. Misschien ben je er klaar voor om met onze hulp te solliciteren bij een werkgever in de regio. Of we verlengen je ontwikkeltraject, zodat je nog meer kunt groeien. En heb je blijvend extra ondersteuning nodig tijdens je werk of blijkt een baan voor jou toch een stap te ver, dan denken we met je mee in andere mogelijkheden.

Kosten en vergoeding

Jouw ontwikkeltraject kost jou niets. Het wordt je aangeboden door Werkplein of ISD Brabantse Wal. Ook het vergoeden van je reiskosten of van kinderopvang kan besproken worden. Je krijgt niet betaald voor jouw deelname aan het ontwikkeltraject, maar je behoudt wel je volledige uitkering. In ruil daarvoor is het wel vereist dat je gemotiveerd deelneemt en deze kans met beide handen aangrijpt.

Aanmelden

Het deelnemen aan een ontwikkeltraject gaat altijd in samenwerking met je klantmanager van ISD Brabantse Wal of Werkplein. Heb je interesse in een ontwikkeltraject? Lees dan meer over hoe je je  via je klantmanager kunt aanmelden.