Leerroute
Horeca

Wil jij aan de slag in de keuken of in een restaurant? Dan is de leerroute Horeca iets voor jou. Dit is jouw kans om ervaring op te doen in een klein team waar je écht gezien wordt. Kom kennismaken met onze bedrijfsrestaurants en horecalocaties en neem (letterlijk) een kijkje in onze keuken!

Jouw kansen

Vaardigheden
Tijdens de leerroute Horeca ontwikkel jij je in het vakgebied én als werknemer. Beide heb je nodig om succesvol te kunnen zijn in een baan in deze sector. Je leert allerlei vakvaardigheden, zoals het snijden, bereiden en in- en ompakken van voedsel, maar ook serveren, kassabediening en spoelkeukenwerkzaamheden. Bovendien leer je een heleboel over hygiëne en voedselveiligheid. Verder werk je aan jouw werknemersvaardigheden. Denk hierbij aan tijdsplanning, communicatie, flexibiliteit, samenwerken en zelfstandigheid. Door direct mee te draaien in de praktijk, leer jij alle fijne kneepjes van het vak. Ook zorgen we ervoor dat je een aantal keer ‘s avonds werkt, zodat je daaraan kunt wennen.
Certificaten en diploma's
Als je jouw ontwikkeltraject bij de leerroute Horeca goed en gemotiveerd doorloopt, kom je in aanmerking voor een landelijk erkende mbo-praktijkverklaring Werken in de horeca.
Mogelijkheden
Er is altijd vraag naar goed en flexibel personeel in de horeca. Onze leerroute Horeca bereidt je daar perfect op voor. Wil jij na het succesvol afronden van het ontwikkeltraject aan de slag in de horeca? Dan stellen wij je graag voor aan professionele organisaties uit ons netwerk.
Jo

“Als beheerder van de catering focus ik mij op de ontwikkeling van onze collega’s. Iedereen heeft talenten, het is de kunst om erachter te komen welke dat zijn.”

Leerroute Horeca

Praktische informatie

Locatie

Bergen op Zoom, Roosendaal en/of Etten Leur.

Werktijden

Minimaal 8 uur per week. In overleg in te vullen op maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 16.30 uur.

Taal

Nederlands.

Werkvorm

In groepsverband.

Voorwaarden

Je bent in staat om je handen te gebruiken en je kunt lopen, staan, bukken en tillen. Ook heb je een goede persoonlijke hygiëne.

Benodigdheden

Van WVS krijg je een poloshirt met korte of lange mouw, veiligheidsschoenen en een schort. Je moet zelf een stevige donkere lange broek meenemen.

Meer weten over de leerroute Horeca?

Onze trajectbegeleider beantwoordt je vragen graag!
Chris van den Heuvel