Leerroute
Schoonmaak

Onze collega’s van WVS Schoonmaak weten het als geen ander: professioneel schoonmaken is een vak apart. Hygiënische werk- en leefomgevingen worden steeds belangrijker en de vraag naar goede schoonmakers stijgt met de dag. Neem deel aan de leerroute Schoonmaak, leer van echte vakmensen en creëer jouw kans op meer glans bij WVS Schoonmaak!

Jouw kansen

Vaardigheden
Tijdens de leerroute Schoonmaak ontwikkel jij je in het vakgebied én als werknemer. Beide heb je nodig om succesvol te kunnen zijn in een baan in deze sector. Je leert allerlei vakvaardigheden, zoals het reinigen van kantoren en sanitaire ruimtes, maar ook stofwissen, stofzuigen en moppen. Verder werk je aan jouw werknemersvaardigheden. Denk hierbij aan tijdsplanning, communicatie, flexibiliteit, samenwerken en zelfstandigheid. Je krijgt 5 ochtenden les van onze eigen praktijkopleiders in het opleidingscentrum van WVS Schoonmaak in Etten-Leur. Daarbij leer je het vak in de praktijk op locatie bij een van onze opdrachtgevers.
Certificaten en diploma's
Tijdens je leerroute Schoonmaak kun je in overleg met jouw klantmanagers eventueel de officiële Basisopleiding Schoonmaak volgen. Als je die met succes afrondt, ontvang je het landelijk erkende RAS-diploma. Ook kun je je tijdens deze leerroute extra oriënteren op de specialisaties vloeronderhoud, glasbewassing of zorgschoonmaak. Bij zeer goed functioneren en hoge motivatie kun je voor deze specialisaties aanvullende certificaten behalen.
Mogelijkheden
Er is altijd vraag naar goede schoonmakers die hun handen uit de mouwen willen steken. Onze leerroute Schoonmaak bereidt je daar perfect op voor. Doorloop jij jouw ontwikkeltraject helemaal, ben je arbeidsfit en wil je aan de slag in deze sector? Dan krijg je voorrang op een baan bij WVS Schoonmaak of een van haar zusterbedrijven in de regio. Heb jij wat extra ondersteuning in werk nodig, dan kun je ervoor kiezen om je ontwikkeltraject bij ons te verlengen. Of je gaat aan de slag als collega bij WVS Diensten met soortgelijke, passendere werkzaamheden.
Alisha

“Studeren op school en boeken lezen is gewoon niet mijn ding. Ik ben een echte aanpakker die lekker bezig wil zijn, en hier kan ik leren door te doen.”

Leerroute Schoonmaak

Praktische informatie

Locatie

Regio West-Brabant, in de buurt van jouw woonplaats.

Werktijden

In overleg parttime in te vullen op maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 uur en 16.30 uur.

Taal

Nederlands.

Werkvorm

Individueel en in groepsverband.

Voorwaarden

Je bent in staat om je handen te gebruiken en je kunt lopen, staan, bukken en (licht) tillen.

Benodigdheden

Van WVS Schoonmaak krijg je een poloshirt. Je neemt zelf een stevige donkere broek en dichte schoenen mee.

Meer weten over de leerroute Schoonmaak?

Onze trajectbegeleider beantwoordt je vragen graag!
Sietske Moerkens