|

De kracht van gewoon doen!

Als je ooit door de gangen van basisschool De Springplank bent gelopen, is de kans groot dat je Henk bent tegengekomen. Henk Vroegrijk is hier al vijf jaar door WVS Academie gedetacheerd als conciërge. In die tijd heeft Henk zich ontpopt tot een onmisbare schakel in het schoolteam. Met zijn inzet en veelzijdige vaardigheden laat hij zien dat hij een échte duizendpoot is.

Henk, een rasechte Roosendaler, werkt met veel plezier samen met 22 andere collega’s(-docenten) bij De Springplank. Voor hij de stap zette naar het onderwijs was hij werkzaam bij een kinderdagverblijf. Hij was daar voornamelijk verantwoordelijk voor de administratie. Na achttien jaar werd voor Henk zijn koers verlegd naar het onderwijs. Sindsdien heeft Henk een breed scala aan verantwoordelijkheden op zich gekregen.

Hij vertelt: “Als je naar de school belt, dan krijg je mij aan de telefoon. Soms bellen mensen met een probleem, soms hebben ze gewoon een vraag.” De directrice van de basisschool, Laura de Oude, bevestigt trots: “Zijn beleefdheid is wel een van zijn sterkste punten. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid heel serieus.” Maar daar houdt het niet op. Henk is ook de man van klein onderhoud en risico-inventarisatie. Losse tegels? Ook dat lost Henk op. Kortom, Henk is een echte alleskunner.

Een meester in begeleiding

Dit jaar stond Henk nog voor een spannende nieuwe uitdaging: het opleiden van een nieuwe stagiair. In samenwerking met Het Kwadrant, een school voor praktijkonderwijs, ontstond er een kennismaking tussen Dynand, de stagiair, en Henk. Bijna driekwart jaar deelde Henk zijn wijsheid en liet hij Dynand zien waar hij zich dagelijks mee bezighoudt. De directrice, Laura de Oude, vertelt: “Henk gaf Dynand het gevoel dat hij mocht leren én groeien, terwijl Henk tegelijkertijd eerlijke feedback gaf tijdens evaluatiegesprekken. Ze konden goed met elkaar opschieten, wat de stage tot een plezierige tijd maakte.”

Delen van waardering en bevorderen van betrokkenheid

Laura de Oude vervolgt haar verhaal: “Henk heeft een belangrijke functie voor de kinderen. Of zij nu een pleister nodig hebben, of er iets kapot: Henk komt helpen! Hij is altijd aanwezig en maakt op een positieve manier impact op iedereen om hem heen.” Simone Heuker, werkcoach bij WVS, voegt hieraan toe: “De communicatie tussen basisschool De Springplank, Henk en WVS staat centraal in onze samenwerking. Het delen van waardering en het bevorderen van de betrokkenheid is essentieel. Henk is een inspiratie voor velen.” Henk blijft elke dag nieuwe dingen leren, of hij nu een slot repareert of administratieve taken oppakt. Zijn motto? Al doende leert men. En dat is precies wat hij doet, dag in, dag uit.

Recente berichten