“Er was heel lang geen werkgever die me de kans bood om te laten zien wat ik in m’n mars heb”

||

Je hebt van die mensen die met iedereen een praatje maken en ook nog kunnen werken tegelijkertijd. Jeffrey Verheezen (30) is zo’n verbindende aanpakker. Hij bemachtigde onlangs na een leerwerktraject een job als junior productieassistent bij WVS. Succes waar hij zelf hard voor knokte: “‘Jeff, maak iets van je leven!’, hoorde ik mijn oma in gedachte zeggen.”

Vliegende start

Jeffrey bestormt na het behalen van zijn mbo-diploma in eerste instantie succesvol de arbeidsmarkt. Hij vindt zelfstandig passend werk in de logistiek en sales, krijgt meteen veel verantwoordelijkheid in zijn functies en bouwt snel zelfstandig werkvermogen op. Maar na zijn vliegende start krijgt Jeffrey in een periode van 12 maanden in zijn thuissituatie plots de ene na de andere emotionele klap te verwerken. “Het overlijden van mijn oma was de druppel. Zij was als een moeder voor me.” De jonge Bergenaar raakt ongemerkt in een isolement en verliest zijn baan én het vertrouwen in zichzelf.

Keerpunt

Jeffrey ziet zichzelf vorig jaar nog zitten bij zijn klantmanager van ISD Brabantse Wal: “Ik zat toen al een flinke periode werkloos thuis en werd helemaal gek van het stilzitten. Ik wilde zó graag weer aan het werk.” Er wordt hem op basis van zijn interesse en werkervaring een leerwerktraject op de Bergse industriële vestiging van WVS aangeboden. Dat pakt Jeffrey met beide handen aan en hij start op onze Altrex-trappenafdeling. Een gouden greep, want hij leert in drie maanden tijd alle machines kennen, bouwt een band op met zijn collega’s en herontdekt het belang van een structuur en werkritme. “Ik kan het me nu niet meer voorstellen, maar er was een tijd dat ik hele dagen met de gordijnen dicht op de bank lag. En nu ga ik elke ochtend met zóveel plezier naar m’n werk!” licht hij trots toe.

Potentie

Het valt Jeffreys leidinggevenden tijdens het leerwerktraject op dat hij aanleg heeft voor het verbinden en aansturen van zijn collega’s. Werkleider Jan Snoek vertelt: “We zagen potentiële leidinggevende kwaliteiten, maar moesten hem helpen om weer te geloven in zichzelf. Gelukkig werd zijn leerwerktraject verlengd en konden we hem een opleidingsperiode tot junior productieassistent aanbieden.” Jeffrey ontwikkelt zich in een jaar tijd tot een initiatiefrijke sociale collega op wie je kunt bouwen. “Maar ik ben er nog niet,” zegt hij ambitieus. “Ik wil graag meer leren over de administratieve kant van het vak. En nog sterker groeien in mijn helicopterview over de productievloer.”

Sociaal

Naast zijn werk op de trappenafdeling draait Jeffrey een tijd mee op twee andere interne industriële afdelingen bij WVS. Daar leert hij omgaan met de verschillende werktempo’s en -niveaus van collega’s en krijgt hij steeds meer inzicht in de uiteenlopende productiewerkzaamheden binnen het bedrijf. “Ik ben altijd al een harde werker geweest en maak van kinds af aan makkelijk contact met mensen. Er was gewoon heel lang geen werkgever die me de kans bood om te laten zien wat ik in m’n mars heb.” En daar voelt Jeffrey wel een persoonlijke missie: “Eigenlijk zouden alle werkgevers wel wat socialer met hun mensen mogen omgaan. Een beetje oprechte aandacht, naar elkaar luisteren en begrip tonen.” Dat haalt volgens hem écht goede dingen in mensen naar boven.

 

 

Recente berichten