Hard werken beloond!

Ruim dertig jaar geleden bevond Desiree van Batenburg zich in een situatie waarin velen zich kunnen herkennen. Ze werkte al dertien jaar bij de confectieafdeling bij WVS Diensten en begon het gevoel te krijgen dat ze daar was uitgegroeid. Haar honger naar blijven ontwikkelen en groeien dreef haar verder te kijken. Ze wilde meer, niet omdat ze zich op het werk verveelde, maar omdat ze wist dat ze in staat was om meer te bereiken. Dat hard werken wordt beloond bewijst Desiree want inmiddels is zij leidinggevende bij ontmoetingscentrum de Linde in Etten-Leur.

Haar ouders hebben een grote rol gespeeld in haar ontwikkeling. Desiree vertelt trots: “Mijn ouders stimuleerde mij om te leren en te groeien. Ik herinner mij nog goed dat ik als kind soms echt geen zin had om te leren, maar dankzij hun ondersteuning ging ik dat dan toch maar doen. Mijn ouders hebben mij altijd aangemoedigd om te blijven leren. En of dat nu gaat om een taal- of rekencursus, hun boodschap was: zorg dat je bij blijft. Als je je niet ontwikkelt, kun je ook niet vooruit gaan.”

Een sprong van confectie naar inspiratie

Een grote verandering. Dat was het toen Desiree 27 jaar geleden bij wijkgebouw het Turfschip begon met schoonmaken en het serveren van drankjes. De overgang naar een nieuwe organisatie is nooit zonder uitdagingen. Zo vertelt Desiree: “De eerste dag had ik last van zenuwen maar ik moest bij mijzelf blijven. Als je bij jezelf blijft, komt het goed. Door mijn doorzettingsvermogen lukte het mij om snel aan te passen aan mijn nieuwe omgeving. Binnen een paar weken draaide ik volledig mee aan de bar: van het inschenken van drankjes tot het afrekenen en kreeg zij steeds meer feeling voor dit werk.”

Leidinggeven en samenwerken

Na jarenlang werken bij het Turfschip maakte Desiree op haar 53e de overstap naar ontmoetingscentrum de Linde. Opnieuw moest zij door veranderingen heen. De werkzaamheden kwamen wel overeen met haar werk bij het Turfschip maar verder was het uitdaging, met nieuwe mensen in een nieuwe omgeving.

Vorig jaar heeft Desiree de training naar voorvrouw afgerond en is zij het aanspreekpunt op de werkvloer. Ze vertelt: “Als leidinggevende stuur ik collega’s en stagiaires aan. Elke ochtend beginnen wij met z’n alle met een dagstart. Ik benoem wat er gedaan moet worden en vraag aan mijn collega’s wie dat op wilt pakken. Op deze manier kan iedereen zijn kwaliteiten inzetten. Als mensen doen waar ze het beste in zijn en wat ze het liefste doen, succes volgt. Deze manier van denken heeft niet alleen bijgedragen aan mijn eigen groei, maar inspireert ook anderen.”

Overwinnen

Nog 7 jaar voor haar pensioen ziet Desiree het nog helemaal zitten. Drukke dagen op het werk geven haar veel voldoening. Dat zij een échte bezige bij is, bewijst zij ook naast haar werk. Zo vertelt zij: “Ik houd erg van wandelen en fietsen. Na jarenlang waterpolo en wedstrijdzwemmen, doe ik het nu rustiger aan maar ben ik graag in beweging. Deze drive heb ik ook op de werkvloer. Hoe oud je ook bent, doe wat je leuk vindt en zorg dat je je blijft ontwikkelen, hoe klein de ontwikkeling ook is. Ik probeer anderen te motiveren om hetzelfde te doen. Leeftijd is in elk geval geen belemmering voor ontwikkeling!”

Recente berichten