Jubilaris Karel van Peer: al 50 jaar een trouw dieseltje

|

Maar weinigen van ons zullen ooit kunnen zeggen dat ze hun hele carrière bij dezelfde werkgever hebben volbracht. Karel van Peer kan dat wél en is reuze daar trots op! We zochten onze jubilaris op bij zijn huidige WOL-werkplek (Werken Op Locatie) in Etten-Leur.

Van post tot sigaretten

Als zoon uit een stratenmakersnest met twaalf kinderen, startte Karel in 1969 in de voormalige WVS-vestiging in Rucphen en stroomde hij door naar Business Post. Hij ontwikkelde zich zo goed dat hij kon doorgroeien naar een externe WOL-werkplek; hij zette ventilatoren in elkaar bij ITO en leerde het verpakvak bij Service Pack. Karel zelf kijkt vooral met veel plezier terug op de gezellige tijd bij DSV in Moerdijk waar hij met wel zeventig WVS-collega’s werkte aan de sigarettenlijn. “Daar was het altijd leuk onder elkaar. Koeken, ijsjes… Allerlei lekkers aten we tijdens de pauzes,” straalt hij.

De rust zelve

Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit zijn huidige WOL-werkplek bij Nature’s Choice. Samen met zijn veertien collega’s verpakt hij daar allerlei heerlijk geurende bruisballen en andere badproducten. Volgens leidinggevende en (voor)naamgenoot Karel Roks is de kracht van de jubilaris dat hij altijd de rust zelve is. “Karel is net een dieseltje. Je zwengelt ‘m aan in de ochtend en hij draait de hele dag gefocust en consequent door. Of het hier nou hectisch is of niet.”

De Heike Boulers

Maar hoe toegewijd Karel ook aan z’n werk is, in z’n vrije tijd ruilt hij de bruisballen graag in voor zijn jeu de boules-ballen. “Elke week spelen we met ons team ‘De Heike Boulers’ in mijn woonplaats Sint Willebrord. We moeten goed oefenen want in augustus hebben we competitie in België!”

In het zonnetje

WVS zette de jubilaris eerder dit jaar al in het zonnetje door hem, zijn familie en directe collega’s een gezellig etentje aan te bieden. “En iedereen in het team had geld ingezameld om ook nog een bierpakket voor me te kopen,” vertelt Karel dankbaar.

Nog tot en met volgend jaar stapt de rasechte Theikenees elke ochtend op zijn fiets naar Nature’s Choice om daarna vanaf juni met welverdiend pensioen te gaan. Wat onze jubilaris nog wil meegeven? “Gewoon jezelf zijn. En lekker werken.” Die wijze raad nemen we graag van je aan, Karel!

Recente berichten