Een postbezorger staat voor een bestelbus

Lars is goed op weg

Ik maakte via klantmanager Sasja Singeling kennis met Lars. Een jonge man voor wie de reguliere arbeidsmarkt nog ver weg leek. Zijn eerdere pogingen om bij werkgevers aan de slag te gaan liepen vast vanwege verschillende redenen. Te weinig contracturen, meer werkdruk en stress op de reguliere arbeidsmarkt. Na overleg met Sasja werd afgesproken om te starten met een ontwikkeltraject. Zo kwam hij bij de afdeling Pakketpost terecht.

Vaardigheden opdoen

Na een korte inwerkperiode bleek dat hij de vakvaardigheden al vrij snel onder de knie had. Hij had zo voldoende vertrouwen om de volgende stap te zetten en vroeg teamleider Danny van Prehn of hij de straat op mocht. Danny durfde dit wel aan, uiteraard met de nodige begeleiding, toezicht en zorgvuldigheid. Maar voordat hij de straat op kon moest er eerst nog wel een rijvaardigheidscheck gedaan worden. Want in zo’n verlengde bus rijden, da’s toch wel andere koek. Via een nulmeting bij autorijschool Blom werd hij goedgekeurd. Hij was nu klaar voor het grote werk.

Op weg

Lars begon met 70 adressen. Dit ging zo voortvarend dat hij 2 maanden later al op de 140 adressen zat. Een flinke stap vooruit en het is geweldig om te zien dat hij hierin zich verder wil ontwikkelen. We hebben wel samen afgesproken dat dit voor nu even zijn plafond is. Overschatting ligt op de loer. Om hem verder te kunnen laten ontwikkelen en doorgroeien zijn extra hulpmiddelen nodig. Daarom werd besloten om hem een LDR-contract aan te bieden om zijn ontwikkeling nog verder vorm te geven.

Persoonlijke groeispurt

Niet alleen op vakvaardigheden maakt Lars flinke stappen. De vertrouwensband is ondertussen ook gegroeid en hij durft zich steeds meer open te stellen. Hij vertelt steeds meer over zichzelf en zodoende weten we waar we rekening mee moeten houden om zijn ontwikkeling niet te frustreren. Overschatting is hierbij onze valkuil maar onderschatten doen we hem zeker niet. Samengevat een traject dat wederzijds energie, blijdschap en toekomst biedt. Lars is goed op weg!

Peter Helmink, trajectbegeleider WVS

 

Recente berichten