Praktijkleerlingen krijgen logistiekles op locatie

|

Kennis vergaar je uit boeken, kunde ontwikkel je in de praktijk. Om kennis en kunde samen te brengen bundelden WVS en het Da Vinci College uit Roosendaal opnieuw de krachten. Sinds oktober 2020 hebben namelijk twaalf vierdejaars leerlingen praktijklessen logistiek bij ons op locatie. “We kunnen ze bij WVS ervaring meegeven, die we op school niet kunnen bieden”, aldus Da Vinci’s domeinleider praktijkonderwijs bovenbouw Marjoke Bakker.

Het is sinds een aantal maanden een gezellig gekakel in ons logistiekmagazijn op vrijdagmiddag. De leerlingen van het Da Vinci College zijn verspreid over de grote loods aan verschillende opdrachten bezig. Bij elk groep staat een werkleider van WVS of een docent van de school om de jongens en meiden te begeleiden. Het ene groepje wikkelt een volle pallet in plastic, het andere laadt een container met dozen. “Logistiek is booming business in West-Brabant. Een belangrijke toekomstige arbeidssector voor onze leerlingen”, vertelt Marjoke. “Vandaar dat we zochten naar een aanvullende manier om ze goed voor te bereiden op de beroepspraktijk.”

Jonge generatie

De leerlingen volgen hun reguliere lessen op school, lopen stage bij een regionaal bedrijf in de branche en draaien één dag in de week mee op onze logistieke afdeling. Om ouders te introduceren in deze nieuwe leeromgeving bij WVS, nodigde het Da Vinci ze bij ons uit. Veel ouders kenden WVS wel, maar wisten niet dat we onze deuren ook openen voor deze jonge generatie. De reacties waren volgens Marjoke heel positief: “We hoorden van ouders dat ze het fijn vinden om te zien dat hun kind het vak hier echt vanuit de basis kan leren. Veilig, zonder tijdsdruk en met professioneel materiaal.”

Toekomstoriëntatie

Het is niet de eerste keer dat het Da Vinci College vanuit haar afdeling praktijkonderwijs samenwerkt met ons. Voor het project TopAcademie bij WVS Schoonmaak maken we inmiddels al anderhalf jaar succesvol gebruik van elkaars kwaliteiten. Het grote voordeel van de hybride onderwijsvorm in de twee projecten is dat deze jonge groep mensen heel laagdrempelig kan kennismaken met het bedrijfsleven. De lessen bij ons en het stagelopen bij een regionaal logistiek bedrijf geeft de leerlingen de gelegenheid zich in de praktijk te oriënteren op de toekomst. En hopelijk versoepelt het de aansluiting van studie op een passende baan.

 

Recente berichten