Sterk aan het Werk: aandacht voor gezonde leefstijl

|

Maandag 21 september trapte directeur Jos Koopman onze eerste WVS Sterk aan het Werk-week af met een vitaminerondje langs de velden. We vragen de komende tijd bij onze mensen aandacht voor een gezonde leefstijl.

Duurzame inzetbaarheid

Je maakt het natuurlijk niet elke dag mee, dat de directeur je een appeltje op het werk komt aanbieden. Jos Koopman bezocht deze week onze industriële vestiging in Roosendaal om met een gezond gebaar medewerkers te enthousiasmeren voor de allereerste WVS Sterk aan het Werk-week. WVS initieert de komende maanden in het kader van duurzame inzetbaarheid verschillende Sterk aan het Werk-kennisweken rond de thema’s ‘gezonde leefstijl’, ‘samenwerken’ en ‘geld & rekenen’. Tijdens deze eerste week in september brengen we ‘gezonde leefstijl’ bij onze mensen onder de aandacht.

Uitdagen tot nadenken

Het doel is om elkaar op een speelse en toegankelijke manier uit te dagen om na te denken over hoe we gezonder in het leven kunnen staan. Dat doen we onder andere door leuke online lessen over voeding en beweging via onze kennispartner SBCM. Of door het onderwerp aan te kaarten tijdens overlegmomenten op externe locaties zoals in de schaftketen van groenvoorziening en op plaatsen waar we gedetacheerd zijn. Maar je ziet het bijvoorbeeld ook terug in acties in onze bedrijfskantines. Zo werd er op de vestiging in Bergen op Zoom een wedstrijd uitgeschreven waarbij medewerkers een recept voor het gezondste broodje mochten aandragen. Het winnende broodjesrecept is deze hele week verkrijgbaar en nu al een groot succes.

Verantwoordelijkheid

We vinden het als sociale organisatie belangrijk om op een toegankelijke manier met elkaar in gesprek te blijven en steeds opnieuw te leren over dit soort praktische onderwerpen. Wat dit met werk te maken heeft, vraag je je af? Wij geloven dat je als werkgever de verantwoordelijkheid hebt om je mensen te helpen om lekker in hun vel te zitten en zo goed mogelijk hun zaakjes op orde te hebben. Dat heeft direct effect op de werkvloer. Als je je medewerkers helpt om te groeien en ontwikkelen, staan ze sterker in het leven en kunnen ze sterker aan het werk.

Lerende organisatie

Met het organiseren van de Sterk aan het Werk-weken leren niet alleen onze medewerkers, maar wij als organisatie ook. In de eerste editie van dit project hopen we gaandeweg meer te ontdekken over hoe je duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroot door hen te helpen zichzelf te ontwikkelen op persoonlijk vlak. We streven ernaar om in elke nieuwe fase weer uit te breiden met slimmere middelen en nog meer mensen te bereiken. Work in progress voor ons allemaal dus.

Meermaandenplan

Nu weten wij ook wel dat je niet in één week je leefstijl kunt verbeteren of kunt leren hoe je slimmer samenwerkt. Daarom hebben we de Sterk aan het Werk-thema’s uitgesmeerd over de komende maanden. We zijn  zojuist gestart met ‘gezonde leefstijl’, verschuiven per januari volgend jaar de aandacht naar ‘samenwerken’ en behandelen in het najaar van 2021 ‘geld & rekenen’. We houden je op de hoogte!

 

Recente berichten