||

Weer een (Werk)stap in de goede richting!

Afgelopen week behaalde een groep van negentien trajectbegeleiders, consulenten en leidinggevenden van WVS, MidZuid en ATEA-groep hun certificaat Werkstap. Met dit certificaat in de pocket kunnen nu daadwerkelijk op grotere schaal MBO-praktijkverklaringen worden voorbereid en toegekend aan kandidaten.

WVS, MidZuid en ATEA-groep maken zich samen met ondernemers uit de regio en hun ketenpartners al ruim anderhalf jaar lang hard voor MBO-praktijkverklaringen; een officieel erkend document dat bewijst wat je in de praktijk hebt geleerd. Het geeft mensen zonder startkwalificaties meer kans op de arbeidsmarkt en waardeert ze voor de vaardigheden die ze zelfstandig kunnen uitvoeren. Een mooie kans waar zowel huidige werknemers als leerwerktraject-instromers aanspraak op kunnen maken. In het pilotjaar 2019 reikten we er met partners in de regio al 44 uit. Samen gaan we gaan we dit jaar 100 mensen waarderen met een MBO-praktijkverklaring.

Powerteams

Mooi nieuwjaar voornemen, maar die doelstelling vroeg wel om procesoptimalisatie en nog sterkere samenwerking. Zo vormden we zogenaamde ‘powerteams’ voor elk ontwikkelgebied dat we als WVS, MidZuid en ATEA-groep in huis hebben; productie, logistiek, schoonmaak, groen en post. Een powerteam bestaat uit een consulent, een trajectbegeleider en een leidinggevende van de werkvloer. Samen begeleiden ze een kandidaat naar een MBO-praktijkverklaring.

Werkstap

Een andere belangrijke ontwikkeling is dat we negentien mensen uit die powerteams hebben opgeleid in het werken met de software en beoordelings- en ontwikkelmethodiek Werkstap. “Werkstap biedt de structuur om met meerdere mensen tegelijkertijd een ontwikkeldossier rond een kandidaat op te bouwen. We beschrijven hierin op een professionele manier iemands voortgang. Ook biedt het concrete toegespitste oefeningen die de kandidaat helpen in zijn groei.”, aldus projectleider Adrienne Ogier. “Nu kunnen we écht aan de slag om mensen te helpen aan een officieel erkend papiertje dat bewijst waarin ze zich hebben ontwikkeld bij ons. Dat versterkt hun positie op de arbeidsmarkt enorm.” vertelt Adrienne enthousiast. 

Werkgevers profiteren mee

En omdat het om praktijkleren gaat én succesvolle doorstroom naar de arbeidsmarkt moet stimuleren, kunnen we dit alleen samen met behulp van werkgevers uit de regio. Die samenwerking hopen we in dit nieuwe jaar nog sterker uit te bouwen. Elke onderneming die geregistreerd staat als erkend leerwerkbedrijf kan de hulp inroepen van onze powerteams en zo samen mensen in de praktijk opleiden en belonen met een MBO-praktijkverklaring. Ben jij een ondernemer die mensen op dit gebied graag verder helpt? Informeer naar hoe we je hierbij kunnen ondersteunen.

Voor meer informatie over MBO-praktijkverklaringen voor ondernemers en werkgevers: Adrienne Ogier – aogier@wvs.nl / 06-1830 0852

Recente berichten