Nieuwe stadsvrachtwagen maakt samenwerking Bravis en WVS zichtbaar

Wellicht heb je hem al zien rijden, de nieuwe stadsvrachtwagen waarmee we voor Bravis ziekenhuis goederen tussen hun twee locaties vervoeren. Op de zijkant van de wagen lees je de toepasselijke slogan ‘Samen worden we beter’. “Deze bus hadden we hard nodig voor de vrachtritten, maar het is tegelijkertijd ook een rijdend visitekaartje voor onze mooie samenwerking. Samen versterken we namelijk de gezondheidszorg én bieden we kansen op de arbeidsmarkt. Echt iets om trots op te zijn,” aldus WVS-accountmanager Jeroen Bouwers.

Dat de nieuwe bus bekijks trekt, had chauffeur Tonnie Buizen onderweg al door. Hij kan de route tussen Roosendaal en Bergen op Zoom inmiddels dromen, want al anderhalf jaar lang is hij het vertrouwde gezicht voor het goederenvervoer. Soms rijdt hij rond met medische apparatuur, labmateriaal en OK-instrumenten. Dan weer met niet medisch materiaal zoals frisdranken en soms zelfs kleine meubels. Hij vertrekt ieder half uur met een nieuwe vracht, twaalf ritten op een dag en dat wel vijf dagen per week. “Dit werk zit echt in mijn hart. Ik rijd wel duizend kilometer per week. Het is afwisselend en ik kan goed opschieten met alle collega’s.”

Intensieve samenwerking

Wat vijf jaar geleden begon als een klein project van een paar maanden, is uitgegroeid naar een intensieve samenwerking tussen Bravis en WVS. “Deze samenwerking heeft ons veel gebracht,” vertelt Mark Sijstermans teamleider logistieke diensten bij het Bravis ziekenhuis. “Zo hebben we dankzij de inzet van de WVS’ers onze logistieke dienstverlening flink kunnen uitbreiden. Hierdoor is de verbinding met de afdelingen ook een stuk sterker. Waar de logistieke medewerker voorheen maar een keer op een afdeling kwamen, zijn ze daar nu vrijwel dagelijks te vinden. Ze zijn een vertrouwd gezicht en aanspreekpunt voor de afdeling,” aldus Mark.

Medewerkers mogen groeien

Op dit moment werken er 16 medewerkers van WVS bij het Bravis ziekenhuis, verdeeld over de keuken, de logistieke dienstverlening en de technische dienst. Daarnaast rijden er ook nog drie medewerkers van Business Post voor het ziekenhuis in de regio. “Fijn dat Bravis deze mensen een kans geeft om te ontplooien. Zo komen onze medewerkers dichterbij de arbeidsmarkt te staan,” vertelt leidinggevende Esther van der Horst trots. Ook Esther is dagelijks in het Bravis ziekenhuis te vinden. Zij kijkt onder andere samen met Mark naar de mogelijkheden van de WVS-medewerkers en begeleidt hen in het ziekenhuis waar dat nodig is: “We kijken echt wat onze medewerkers kunnen en wat ze leuk vinden. Op basis daarvan delen we ze in op een (vaste) afdeling van het ziekenhuis.” Mark vult aan: “En als wij zien dat ze meer kunnen dan dat ze doen, dan spelen we daar samen op in. We hebben medewerkers echt zien groeien.”

Recente berichten