Samenwerken aan begraafplaatsen

||||

Werken op een begraafplaats. Het is niet voor iedereen weggelegd maar onze kanjers uit de groenvoorziening bij WVS gaan zo’n uitdaging niet uit de weg. In samenwerking met de gemeente Moerdijk zijn deze toppers verantwoordelijk voor het onderhouden van drie verschillende begraafplaatsen. Een goede reden om dit team eens in het zonnetje te zetten. Om die reden kwamen Jack van Dorst (wethouder gemeente Moerdijk), Edwin Holtrop (toezichthouder openbare ruimte van de gemeente Moerdijk) en de groenmannen van WVS bij elkaar.

Het onderhoud op de begraafplaatsen wordt op eigen initiatief opgepakt door onze collega’s. Wekelijks is het team druk in de weer met de grasmaaiers en heggenscharen. Met elektrische kantenmaaiers zijn zij in staat om het werk erg secuur te uit te voeren. Een geconcentreerde taak om te snoeien langs de graven waar veel precisie bij komt kijken. Dat kost veel energie maar zij krijgen naar eigen zeggen hier ook veel energie voor terug.

WVS is hét visitekaartje

Edwin vertelt ons hoe waardevol een nette begraafplaats is. “Het is voor de nabestaanden erg belangrijk om hun geliefden te herdenken op een schone plek. De mannen van WVS zijn bij aanwezigheid hét visitekaartje bij de herdenkingsplaats. Wij krijgen vaak complimenten over de beleefdheid van de mannen en de nette omgeving.”

Complimenten doen wonderen

De voorman uit het groenteam vult dat aan. “De complimenten die wij krijgen doen ons erg goed. We voelen veel verantwoording want je wilt de begraafplaatsen netjes achterlaten zonder iets te beschadigen. Tegelijkertijd maakt dat ons werk erg leuk omdat we weten dat de impact hiervan groot is. Complimenten doen voor ons wonderen want daar halen wij enorm veel motivatie uit.”

 

 

 

Recente berichten