Een betere wereld voor iedereen

||

Meer hergebruik van kunststoffen en daardoor minder plastic afval, minder CO2-uitstoot en minder gebruik van fossiele grondstoffen. Dat is waar ze bij Circular Plastics Factory (in het kort: CPF) vol voor gaan. Sinds vorig jaar bundelen WVS en CPF de krachten en daar zijn wij trots op!

CPF bedenkt duurzame oplossingen voor alles van kunststof, van ontwerp tot productie en (her)verwerking. Op de locatie in Putte gebeurt alles onder één dak: fysieke recycling, grapulering, spuitgieten, productontwikkeling, logistiek etc. Bij de producten die niet alleen van kunststof zijn, komen onze collega’s van WVS in actie. Daan Govaarts, praktijkbegeleider bij WVS en werkzaam op de locatie van CPF, vertelt: “Begin dit jaar ben ik met veel enthousiasme begonnen bij CPF. Als praktijkbegeleider heb ik inmiddels al meer dan 30 jaar ervaring bij de Industrie in Bergen op Zoom. Toen ik gevraagd werd voor deze job, was ik direct heel nieuwsgierig. Ik wist wel dat er veel plastic in omloop is maar dat er zó veel plastic verbruikt wordt, daar stond ik wel van te kijken. Het werk bij CPF vergroot je bewustzijn en het maakt mij dan ook trots dat ik hier mijn steentje kan bijdragen. Want gelukkig wordt er dus steeds meer kunststof hergebruikt.” Met een team van 6 collega’s van WVS zet Daan zich dagelijks in om plastic van overig materiaal te scheiden. Alle producten die binnenkomen en voorzien zijn van andere materialen dan plastic mogen daarvan worden ontdaan.

Onze planeet én onze mensen

Roel van Dort, circular operations manager bij CPF, vertelt: “We maken van kunststof producten weer een grondstof. Dat is natuurlijk een veel betere optie dan dat het in de verbrandingsoven terecht komt. En net zoals dat we aan onze planeet denken, denken we ook graag aan onze mensen. Er is een groot onbenut potentieel aan mensen die wel aan het werk willen maar om verschillende redenen niet of moeilijk kunnen. Daarom werken we samen met WVS. Inmiddels hebben wij een gedreven en enthousiaste club WVS toppers op de werkvloer.”

 

Recente berichten