Quinten behaalt een van de eerste MBO-praktijkverklaringen logistiek!

|

Vandaag is het zo ver. Samen met zijn collega’s staat Quinten klaar om zijn MBO-praktijkverklaring te ontvangen. Omringd met trotse praktijkbegeleiders, een praktijkopleider, een jobcoach en een trajectbegeleider is het moment na 6 maanden leren én werken nu echt aangebroken. Quinten en zijn collega’s hebben het werkleer traject afgerond en hebben zich tijdens dit traject gefocust op hun persoonlijke ontwikkeling en werkervaring op de logistieke afdeling.

Een nieuw begin

‘Na jaren thuis, wist ik dat ik deze eenzame weg niet meer kon en wilde bewandelen. Ik zat inmiddels drie jaar thuis tot ik in 2020 bij WVS binnen stapte. Ik begon met twee ochtenden werken om op mijn eigen tempo te kunnen opbouwen. Voordat ik er erg in kreeg, vlogen de weken voorbij en had ik de smaak sneller te pakken als dat ik in eerste instantie had verwacht. Ik weet nog goed dat ik voldoening voelde bij het krijgen van het ritme, de structuur en de sociale contacten. Onzekerheid was verleden tijd.

Na ongeveer een half jaar werkte ik vier hele dagen per week. Ik bloeide op. Ik kon via WVS, extern aan de slag bij Bravis. Een grote uitdaging die ik graag aanging. Hier kon ik toepassen wat ik afgelopen tijd had geleerd bij WVS. Ik wist gedurende mijn tijd bij Bravis nog niet precies wat ik wilde maar ik bleef wel altijd zelf nadenken: wat vind ik leuk om te doen? Waar ben ik goed in? Wat past bij mij als persoon? Als je mij nu vraagt wat ik hierna zou willen doen, zou ik zeggen dat ik graag aan de slag ga bij een supermarkt waar ik nog meer werkervaring op kan doen en omringd ben in een sociale omgeving. Ik heb mijn MBO-praktijkverklaring gehaald, het leerwerktraject afgesloten en mijn toekomst ligt voor mij nu open’.

Na het leerwerktraject een MBO-praktijkverklaring op zak!

Het leerwerktraject is opgestart om aan een baan te komen. Binnen het leerwerktraject staat werkervaring, opleiding, training en begeleiding centraal. Middels het leerwerktraject krijg je extra ondersteuning en voorbereiding waar je de kansen op een baan mee kunt vergroten. Binnen WVS hebben we leerwerkplekken in de groenvoorziening, productie, schoonmaak, logistiek en post. Bij de leerroute logistiek staat het leren van verschillende dingen centraal, o.a. hoe werkt het inladen van een vrachtwagen? Hoe kunnen we zo efficiënt mogelijk werken in een magazijn en wat komt daar bij kijken?

Samen met ondernemers uit de regio en hun ketenpartners maken we ons al bijna vier jaar lang hard voor MBO-praktijkverklaringen; een officieel document dat bewijst wat je in de praktijk hebt geleerd. De MBO-praktijkverklaring geeft mensen zonder startkwalificaties meer kans op de arbeidsmarkt en waardeert ze voor de vaardigheden die ze zelfstandig kunnen uitvoeren.

 

 

Recente berichten