|

WVS en chocolatier Tosca maken de wereld smaakvoller

Het avontuur van familiebedrijf Tosca begon in 1970. Al snel was Tosca een begrip in de wereld van chocolade en had het tientallen grote klanten. In 2022 ontstond de samenwerking tussen WVS en Tosca maar inmiddels smaakt de samenwerking naar meer. Met groei komt verantwoordelijkheid, en in 2023 besloot de chocolatier dat het hoog tijd was om meer mensen in dienst te nemen.

Een groep van 15 enthousiaste collega’s ging graag aan de slag voor Tosca op de industriële vestiging van WVS in Roosendaal. Hier wordt een tal aan verschillende chocolade verpakt en zorgen onze collega’s ervoor dat de chocoladeproducten verkoop-ready zijn!

Een zoete samenwerking

Om het partnerschap verder te verstevigen, vroeg Tosca WVS om meer diensten. Daarom komen de toppers uit het groenvak elk kwartaal langs om het onkruid weg te houden. Waarom dat belangrijk is? Insecten zijn dol op onkruid en als er iets niet in de buurt mag komen van de chocolade, dan zijn het wel insecten!

En om de samenwerking nóg zoeter te maken, zijn er sinds begin dit jaar ook drie WVS-collega’s werkzaam op locatie bij Tosca zelf (hierna: WOL-locatie). De praktijkbegeleider op de WOL-locatie, Joeri Leest, vertelt: “Samen met Tosca kijken we naar het productieproces en beslissen we wie waar ingezet kan worden. We hebben aandacht voor het fysieke werk, de werkomgeving en de mogelijkheid om te blijven ontwikkelen.” Joeri vervolgt: “Onze collega’s zijn bij Tosca met open armen ontvangen en de samenwerking kent korte lijnen. Dat is heel fijn.”

Het contact verstevigen

Jelle Leenaerts, Plant Manager, beaamt dat en vult aan: “Als familiebedrijf vinden we betrokkenheid belangrijk. Daarom houden we de lijnen kort. We organiseren jaarlijks personeelsfeesten en voetbaltoernooien, óók voor onze WVS-collega’s. Het is leuk om nieuwe collega’s op de werkvloer te hebben; het verstevigt het contact nog meer. Het heeft trouwens nog meer voordelen: we kunnen snel inspelen en opschalen op drukke momenten.” Heerlijke chocolade maken én de mens centraal zetten, dus. Een geweldige combinatie, als je het ons vraagt!

Recente berichten